SUPERSTJERNE: Justin Bieber fikk litt etterlengtet privatliv da han gjestet Stryn søndag. Foto: NTB / Scanpix
SUPERSTJERNE: Justin Bieber fikk litt etterlengtet privatliv da han gjestet Stryn søndag. Foto: NTB / ScanpixVis mer

Justin Bieber i Norge:

Bieber overrasket alle med spontanbesøk i Stryn

Leide et helt hotell, grillet pølser, sang rundt leirbålet og badet i iskaldt fjellvann.

Lørdag kunne Dagbladet avsløre at Bieber hadde leid luksusvillaen til Europris-arving, Dag Høili under oppholdet i hovedstaden.

Høili måtte da sjekke inn på hotell for Biebers skyld, men søndag gikk Biebers ferd altså videre til Stryn og Hjelle hotell, melder TV 2.

Hotelleier i Stryn, Lorentz Hjelle, sier til Seoghør.no at følget til Bieber leide hele hotellet i anledning popstjernens opphold i Sogn og Fjordane.

- De fikk sin egen fløy, og hele hotellet var stengt. Det var ingen ansatte på hotellet mens de var der, de hadde med egen kokk og ordnet seg selv, forteller Hjelle.

Sov ikke på hotellet

Hjelle Hotells eier og daglige leder legger til at Bieber ankom i nitiden søndag morgen, og at popstjernen ikke sov på hotellet det knappe døgnet han var i Oppstryn.

- De hadde jo med seg busser med alle fasiliteter, men spesielt sjåførene syntes nok det var greit å få sove litt i ordentlige senger. Følget dusjet og brukte badene her, men Bieber sov ikke på noen av rommene. Han bare spiste på hotellet, sier Hjelle til Seoghør.no.

Mandag kveld skal Bieber innta scenen i Helsinki, etter å ha levert to store show på Telenor Arena fredag og lørdag kveld.

«Baby»-sangeren ankom Norge fra Paris natt til fredag.

Lorentz Hjelle bekrefter overfor Seoghør.no at popstjernen og crewet hans også forlot Hjelledalen i nattens mulm og mørke, natt til mandag:

- De reiste klokken to i natt. Bieber dro også i en av bussene, sier han om superstjernen, som ifølge TV 2 ankom Oppstryn i helikopter.

FESTER I OSLO: Etter konserten i Telenor Arena dro Justin Bieber på et utested på Solli plass i Oslo. Video: Snapchat/ Andrea Vassbrekke / Inga Hanstveit / Dagbladet Vis mer

Badet i norsk «isvann»

Søndag var det nærmest sensommervær i Sogn og Fjordane. Hotellbestyreren sier at han er godt fornøyd med at området viste seg fra sin aller beste side under Biebers besøk.

- Det er veldig kjekt at han tilbragte sin eneste fridag i Norge hos oss. Han var vel mest ute etter ro og fred, og det er Hjelledalen en fin plass for. Været var flott, og han badet i Oppstrynsvatnet. Det er det ikke ofte man ser i slutten av september.

Tidligere har Bieber kost seg på badeferie i mer eksotiske og varmere strøk, som Karibia og Bora Bora i Stillehavet. Popstjerna lot seg imidlertid ikke stanse av at det norske badevannet var betraktelig kaldere.

- Jeg vil tippe at badetemperaturen i Oppstrynsvatnet var rundt ti grader i går. Men han er jo kanadier, så han tåler vel såpass, sier Hjelle muntert mandag formiddag.

Forrige gang Bieber badet i isvann, var det imidlertid for å spille inn musikkvideoen til låta «I'll Show You», en video som ble spilt inn på Island.

Hotellet hans ligger helt nede ved vannet, så hotelldirektøren bistod Seoghør.no ved å egenhendig måle temperaturen i vannet under et døgn etter Biebers dukkert: 10 grader celsius.

- De var en fin gjeng

Justin Bieber er de siste årene blitt beryktet for å utvise en viss divaoppførsel, og i fjor høst skapte han som kjent skandale da han stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo.

Lorentz Hjelle understreker at oppholdet på hotellet hans i hvert fall gikk knirkefritt.

- Det gikk veldig greit, det var ingen problemer og ikke mye styr. De oppførte seg fint og var en veldig fin gjeng, forteller han.

Hytteeier Ragnar Gjørven, som søndag rapporterte om Biebers opphold i Stryn til TV 2, sa til kanalen at et knippe fans samlet seg ved hotellet. Det førte til at odden rundt hotellet ble stengt av.

- De fikset sikkerheten selv, sier Hjelle til Seoghør.no mandag morgen.

Hotelleieren legger til at Biebers besøk i Stryn var planlagt med stor diskresjon:

- Selv visste jeg ikke om det før natt til søndag, røper han.

Fikk endelig privatliv

Det var John Olav Lefdal som var vertskap for Justin Bieber og følget hans under oppholdet i Sogn og Fjordane. Det bekreftet han selv overfor NRK.no søndag kveld.

Overfor Seoghør.no forteller Lefdal, som selv bor i Stryn, at Biebers vestlandsopphold var planlagt en god stund i forveien.

Han legger til at han planla og koordinerte hele besøket, som startet med frokost på Stryn Kaffebar & Vertshus.

- Han kjørte båt alene, badet, kjørte ATV, og fløy helikopter over Geirangerfjorden. Hele teamet tok også bilder av nordlyset, sier Lefdal.

Da Bieber var ute på byen i Oslo fredag kveld, ble byturen kortvarig på grunn av trykket fra fansen. I Sogn og Fjordane fikk stjernen derimot litt etterlengtet privatliv.

- Ungdommen skal ha all ære for å ha eksemplarisk oppførsel. Publikum forsvant da de fikk beskjed om ikke å mase. Så de fikk være i fred, teamet skjønte ikke at det var mulig å være et sted fra kl. 07 til kl. 02 uten vakthold, forteller Lefdal.

Sang og grillet pølser

Biebers vert i Stryn røper videre at superstjernen viste seg fra en svært jordnær side.

- Vi satt i flere timer alene nede ved elvebredden. Sang, grilla pølser, Bieber koste seg og var kjempeglad. Han hadde en av sine beste dager her oppe, forteller Lefdal til Seoghør.no.

Han legger til at Bieber oppførte seg eksemplarisk og var snill og hyggelig. Popstjernen var så fornøyd med opplegget at Lefdal og familien hans fikk seks VIP-billetter til turnéen hans.

- De kan brukes på konsertene enten i Finland eller Sverige, sier Lefdal.

MØTER FANSEN: I løpet av helga har Justin Bieber holdt to konserter på Telenor Arena. Her både fester og spøker Bieber med fansen. Video: Inga Iberg Hanstveit / Dagbladet, Rebekka Emilie Omundsen, Privat. Vis mer

John Olav Lefdal er blant annet daglig leder i Dreamline Yacht, som har agenturet på de italienske luksusbåtene til Ferretti Group, og er vant til celebre kunder.

Han har ifølge DN.no solgt luksusbåt til investor Bjørn Rune Gjelsten, og da Adele (28) gjestet Oslo i mai tok Lefdal og kona superstjernen med på båttur i Oslofjorden, ifølge Fjordenes Tidende.

Saken ble opprinnelig publisert hos Se og Hør.