Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Scott «Scooter» Braun:

Biebers manager med sjokkuttalelse: - Jeg kunne ikke la ham dø

I et større intervju bryter Scott Braun tausheten om Justin Biebers «skandaleperiode».

BRUTALT ÆRLIG: Justin Biebers manager, Scott Braun, har kommet med oppsiktsvekkende uttalelser rundt Biebers «skandaleperiode» fra 2013 til 2014. Braun forteller blant annet at han fryktet for artistens liv. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Justin Biebers manager, Scott Braun, har kommet med oppsiktsvekkende uttalelser rundt Biebers «skandaleperiode» fra 2013 til 2014. Braun forteller blant annet at han fryktet for artistens liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Scott «Scooter» Braun (37) skal ha en stor del av æren for Justin Biebers (24) enorme suksess.

Det var Braun som oppdaget popstjerna på Youtube i 2008, og har de siste ti åra fungert som 24-åringens manager, høyre hånd og gode venn.

Å vokse opp i rampelyset, med hele verdens øyne rettet mot deg til enhver tid, har imidlertid sine baksider.

Mellom 2013 og 2014 var ungpikeidolet involvert i en rekke svært uheldige episoder, og skapte stadig oftere overskrifter av mindre positiv art.

Arrestert flere ganger

Flere vil omtale perioden som «den klassiske fella alle tenåringsidoler havner i». Det verserte rykter om at Bieber hadde problemer med alkohol og narkotika. Han ble arrestert gjentatte ganger, blant annet for vandalisme, fyllekjøring, og legemsfornærmelse.

KOM IKKE LANGT: Idet Justin Bieber skulle kjøre hjem fra et arrangement i Beverly Hills, California, kjørte han på en fotograf. Video: RMG News via CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Både fansen, Biebers familie og venner, samt 24-åringens daværende kjæreste Selena Gomez (25), uttrykte bekymring.

I et større intervju med The Guardian avslører en brutalt ærlig Scott Braun at han fryktet at Bieber skulle dø.

- Jeg ville ikke la ham i stikken. Jeg kunne ikke la ham dø. Jeg ville ikke sette ham i en posisjon der jeg sa: «Ja, ok, men la oss bare fortsette å jobbe nå», sier Braun til avisa.

Vendepunktet

Artisten så tilsynelatende ut til å ha havnet i en ond, nedadgående spiral. Manageren ønsker ikke å gå i detalj på hva som forårsaket de mange uheldige episodene, men forklarer at vendepunktet kom da Bieber «fant gud».

- Han så meg rett inn i øynene og sa: «Jeg skal gjøre en forandring.»

De siste åra har popstjerna viet mye tid til kristendommen. I fjor sommer ble det blant annet spekulert på at han skal ha avlyst turneen sin for å starte en egen menighet - noe 24-åringen seinere avviste.

Bieber blir derimot stadig observert på gudstjenester, og takket aller nyligst «høyere makter» i forbindelse med forlovelsen med Hailey Baldwin (21).

Overfor The Guardian forteller Braun, som også har blant andre Ariana Grande og David Guetta i stallen, at han ikke er bekymret for et eventuelt fall i popularitet for Bieber, nå som artisten velger å vie mye tid til religion og kristendom.

- Til sjuende og sist ville jeg uansett valgt dette resultatet framfor den situasjonen jeg måtte håndtere. Det beste som har skjedd Justin Bieber, er at han fant gud, mener Braun.

Skal gifte seg

Managerens åpenhjertige intervju kommer bare få dager etter at Justin Bieber og ovennevnte Hailey Baldwin forlovet seg.

Internett har stått på hodet etter at nyheten ble kjent, og i flere dager ble det hele oppfattet som rykter.

Søndag kveld (norsk tid) bekreftet popstjernen imidlertid at hendelsen faktisk fant sted, og at paret skal gifte seg.

«Hadde tenkt å vente med å si noe, men nyhetene sprer seg fort. Så her er saken: Hailey, jeg er såååå forelsket i alt ved deg! Så forpliktet til å tilbringe livet mitt til å bli kjent med hver eneste del av deg», skrev han i en lengre tekst på Instagram.

Videre røpet Bieber at frieriet fant sted lørdag 7. juli, og påpekte at tallet sju står for «åndelig perfeksjon».

Tyst fra Selena Gomez

Med forlovelsen kan det tilsynelatende se ut til at relasjonen med popstjernen Selena Gomez (25) er avsluttet for godt. Hun har som kjent en lang historie med den vordende brudgommen, og ble seinest avbildet sammen med «Sorry»-sangeren i februar.

Gomez og Bieber har hatt et av-og-på forhold helt siden 2011. De gjorde det slutt og ble sammen flere ganger før de offentlig brøt med hverandre i 2013, før de igjen fant tonen i fjor høst.

Til tross for at ryktebørsen allerede i desember registrerte at Hailey Baldwin var inne i bildet, ble forholdet mellom Gomez og Bieber omtalt så sent som i mars.

Nøyaktig hva som har skjedd i mellomtiden, og hvorvidt et trekantdrama har utspilt seg, er det få som vet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!