Prins William og prins Harry:

Bilde fjernes

- Vi kan bare vise fram en liten prosentandel, sier en talsperson for galleriet.

RIFT: Stemningen mellom de to brødrene har tilsynelatende vært kjølig over lang tid. Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/NTB
RIFT: Stemningen mellom de to brødrene har tilsynelatende vært kjølig over lang tid. Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (40) og prins Harry (38) var i en årrekke et godt eksempel på to brødre som stilte opp for hverandre. Den siste tida har de vært et eksempel på det stikk motsatte. Forholdet mellom brødrene skal ha surnet helt, noe Harry har snakket ut om både i dokumentarserien sin på Netflix, og i boka si «Spare».

Siden 2010 har et maleri av brødrene vært en del av utstillingen hos Londons National Portrait Gallery, og det ble omtalt som et «herlig bilde som utvider det som er tradisjonelt kongelig». Portrettet ble også hyllet som «gjennomført moderne».

Galleriet har de siste tre åra gått gjennom en omfattende oppussing, og skal etter planen åpne igjen denne måneden. Nå skriver den britiske storavisa The Times at portrettet av prinsebrødrene fjernes, og ikke skal være en del av utstillingen lenger.

Gledelig bilde

Maleriet viser to brødre som er avslappet, og avisa spekulerer på om det er årsaken til at det ikke skal henges opp igjen. De skriver at det kanskje vil være en «smertefull påminnelse» om forviklingene i det britiske kongehuset. Spesielt vanskelig er det kanskje for prinsesse Kate (41), som er galleriets beskytter - og dermed er innom oftere enn de andre i familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer