Prins Andrew:

Bildene som avslører prinsen

- Altfor mange løse tråder i denne saken.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da overgrepssakene mot den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein begynte i USA, var det mange som var raskt ute med å trekke fram hans vennskap til britenes prins Andrew (59).

Epstein døde i august, og sto da tiltalt for både menneskehandel og overgrep mot flere mindreårige.

At søkelyset også ble rettet mot den britiske prinsen, som er sønn av dronning Elizabeth (93) og prins Philip (98), hadde flere grunner. Virginia Giuffre (tidligere Roberts), en av kvinnene som vitnet mot Epstein, anklaget også prinsen for å ha forgrepet seg på henne tre ganger.

Prins Andrew har holdt seg forholdsvis taus om anklagene, men i et intervju med BBC denne helga svarte han på beskyldningene.

Da fortalte prinsen at han ikke kan erindre å ha møtt Giuffre. Han hevdet også at det er flere elementer ved overgrepsanklagene som ikke stemmer.

- Aldri festet mye

I BBC-intervjuet ble han eksempelvis spurt om ryktet han har hatt som «partyprins», og svarer følgende:

- Det er å strekke det litt langt. Jeg vet ikke hvorfor jeg har fått tildelt den tittelen, for jeg har egentlig aldri festet så mye, forklarte 59-åringen, ifølge The Guardian, og la til at han heller aldri har vist kjærtegn offentlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer