Prins William:

Bildene vekker oppsikt

Arveprinsen «glemte» seg.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer
Publisert

Som medlem av verdens kongefamilier, er det en rekke regler og etiketter som skal følges. Likevel skjer det stadig vekk at de kongelige bryter disse - enten fordi de glemmer seg, eller fordi de rett og slett har lyst.

Det gjelder også prins William (40) og prinsesse Kate (40), som til stadighet har valgt å bryte kongelig protokoll.

Nå har de gjort det igjen - eller i hvert fall nesten.

Kongelig protokoll

Forrige uke var prinseparet av Wales på statsbesøk til USA, blant annet for å dele ut Earthshot-prisen.

Der kunne man også se paret gjøre noe de sjelden blir sett gjøre offentlig. I et lite sekund så det nemlig ut til at prins William strakk ut hånda for å ta konas hånd, for å holde hender, ifølge Hello!.

NESTEN-«GLIPP»: Prins William og prinsesse Kate var bare centimeter unna å holde hender i offentligheten. Det gjør de svært sjelden. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB
NESTEN-«GLIPP»: Prins William og prinsesse Kate var bare centimeter unna å holde hender i offentligheten. Det gjør de svært sjelden. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer

Sekundet etter tok William hånda ned igjen, mens Kates hånd fremdeles lette etter ektemannens.

Kroppsspråkekspert Judi James har tidligere uttalt til Express at William og Kate sjelden holder hender i offentligheten, noe som trolig er en bevisst avgjørelse.

BERØRING: Prins William og kona holder sjelden hender i offentligheten, men bruker andre metoder for å vise sin kjærlighet. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB
BERØRING: Prins William og kona holder sjelden hender i offentligheten, men bruker andre metoder for å vise sin kjærlighet. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer

- Deres måte å vise kjærlighet for hverandre i offentligheten inkluderer heller ryggberøring eller å plassere en arm rundt hverandres midje, uttalte hun.

SNART TOLV ÅR: Prinseparet av Wales har vært gift siden 2011 og har tre barn sammen. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB
SNART TOLV ÅR: Prinseparet av Wales har vært gift siden 2011 og har tre barn sammen. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer

- Konservative

William og Kate har vært gift i snart tolv år, og deler de tre barna prins George (9), prinsesse Charlotte (7) og prins Louis (4).

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det ikke er helt uvanlig at de kongelige ikke viser kjærlighet for hverandre i offentligeten.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- I Storbritannia hører det historisk til sjeldenhetene at de kongelige viser følelser offentlig for hverandre. De er på jobb, og ønsker å opptre profesjonelt, har jeg sett britiske kongehuseksperter begrunne det med.

Vagle forteller videre at det er en stor kontrast til vårt eget kronprinspar, kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49), som ofte gir hverandre kjærtegn i offisielle sammenhenger.

- Det dreier seg nok om etikette og at det britiske kongehuset er langt mer konservativt enn det norske. Jeg må si at jeg heier på å vise kjærligheten slik Haakon og Mette-Marit gjør, sier hun, og legger til:

- Og det skal også sies at den yngre garde i Storbritannia har sluppet litt opp. Vi har tross alt sett Kate og William vise kjærtegn offentlig før, og kjærligheten dem i mellom virker absolutt sterk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer