Prins Philips begravelse:

Bildet rører en hel verden

Dronning Elizabeth satt alene under prins Philips begravelse. Nå rører bildet en hel verden.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag tok kongefamilien og det britiske folk et siste farvel med prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Den avdøde prinsen ble 99 år gammel.

På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

Satt alene

Dronning Elizabeth (94) satt for seg selv under hele seremonien - grunnet pandemien.

I et eget hjørne i St. Georges kapell, kledd i sort og med munnbind på seg, tok hun et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip.

Nå har bildet av dronningen som sitter for seg selv gått verden rundt, og rørt mange.

«Bare trist»

«Med coronarestriksjoner strengt håndhevet så satt noen av dronning Elizabeths slektninger i små familiegrupper med ektefeller og barn for å minnes hennes ektemann prins Philip. Mens hun satt alene på enden av en seterad - og for mange som så på hjemme i stuene var synet av en dronning som nylig var blitt enke dagens tristeste bilde», skrev storavisa New York Times.

Blant dem som har reagert på bildet er TV-profil Piers Morgan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer