FÅR SLAKT: Anette-Marie Antonsen (f.v.), Jorun Stiansen og Synne Bolstad får skryt av sjefene i TV2, mens tv-ekspert mener premieretallene for «Bingo bingo» er altfor lave. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/TV2
FÅR SLAKT: Anette-Marie Antonsen (f.v.), Jorun Stiansen og Synne Bolstad får skryt av sjefene i TV2, mens tv-ekspert mener premieretallene for «Bingo bingo» er altfor lave. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/TV2Vis mer

«Bingo bingo» får premiereslakt

- Trash-tv og kvalitetsmessig lavmål.

(Dagbladet): Gårsdagens premiere på TV2-programmet «Bingo Bingo» trakk i snitt 159 000 seere.

Nå blir programmet beskyldt for å være uinteressant trash-tv.

I første del av programmet fulgte 157 000 seere Synne Bolstad (22), kjent fra «Farmen», tidligere «Idol»-vinner Jorun Stiansen (27) og blogger Anette-Marie Antonsen (24). Tallet økte deretter til 161 000 seere i del to.

- Kvalitetsmessig lavmål Det har ikke TV2 noen grunn til å være overstrømmende fornøyd med, mener Morten Wiberg, Tv- og radiosjef i mediebyrået Carat.

- Disse tallene er lave, og det er mye som minner om kvalitetsmessig lavmål. Det minnet om trash-tv, en enkel og billig produksjon hvor tre pene jenter var satt inn med håp om at det skulle sikre seertallet, sier han til Dagbladet.

I det interaktive programmet kommer de tre programlederne fram til et tall gjennom forskjellige lekne oppgaver. Seerne kan selv printe ut bingobonger fra tv-kanalens hjemmeside, og delta i konkurransen hjemmefra.

- Det første som slo meg var at programmet minnet om gamle «Mess-TV», litt enkelt, greit og uinteressant.

- Godt fornøyd Hos TV2 er de derimot fornøyd etter premieren.

- Vi er godt fornøyd etter første program. Alle har gjort en kjempejobb med å få dette på beina. Vi hadde ikke noe måltall, men er godt fornøyd med premieretallet. Vi håper det vil stige når folk blir enda mer interessert, sier prosjektleder i TV2, Torkil Grendahl Auran.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er en sommerproduksjon, og mange folk er på ferie eller er ute på kveldene.

Pop hos de eldste De som derimot virket til å ha benket seg foran nysatsingen, er de eldre seerne. Ifølge Wiberg var hele 27 prosent av seerne i går over 60 år.

67 prosent var over 40 år. Det mener tv-eksperten er en alt for høy andel.

- Seertallene har en veldig gammel profil, og er veldig skeive med tanke på hva TV2 bør levere, sier Wiberg.

Torkil Grendahl Auran sier han ikke har satt seg ordentlig inn i demografien bak tallene, og ønsker derfor ikke å uttale seg om den. Om kritikken av programmet sier han følgende:

- «Bingo bingo» er noe helt nytt. Jeg er veldig godt fornøyd med programmet, og synes jentene har gjort en god jobb. De er friske, lekne og fargerike - og det er et morsomt familieprogram, der publikum kan spille bingo og ha det gøy.

FERSK TRIO: Programlederne Synne Bolstad (f.v.), Anette-Marie Antonsen og Jorun Stiansen debuterer som programledere med «Bingo bingo». Foto: Rolf-Ørjan Høgset/TV2
FERSK TRIO: Programlederne Synne Bolstad (f.v.), Anette-Marie Antonsen og Jorun Stiansen debuterer som programledere med «Bingo bingo». Foto: Rolf-Ørjan Høgset/TV2 Vis mer