Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jahn Teigens bortgang:

Bisettelsen blir åpen for alle

Popkongen bisettes fra Tønsberg domkirke.

GIKK BORT: Jahn Teigen gikk bort 24. februar, 70 år gammel. Han bisettes fra Tønsberg domkirke 11. mars. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GIKK BORT: Jahn Teigen gikk bort 24. februar, 70 år gammel. Han bisettes fra Tønsberg domkirke 11. mars. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Tirsdag kom den triste nyheten om at hele Norges popkonge Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Teigen sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld.

Siden dødsfallet ble kjent, har det strømmet inn med kondolanser og hyllester fra kjente kulturprofiler og det offisielle Norge, og Teigens ekskone Anita Skorgan (61) delte også et rørende dikt på Facebook som en hedring av mannen som står bak landeplager som «Optimist», «Mil etter mil» og «Bli bra igjen».

Nå opplyser hans datter Sara Skorgan Teigen til NTB at Jahn Teigen bisettes onsdag 11. mars fra Tønsberg domkirke.

Bisettelsen blir åpen for alle.

Den finner sted onsdag 11.03, klokka 12.30 i Tønsberg domkirke og skal ledes av biskop Per Arne Dahl.

Onsdag ble det kjent at Teigen ikke får en begravelse på statens bekostning, en æresbevisning som primært er forbeholdt statsmenn, politikere og krigshelter - og i sjeldne tilfeller kulturpersonligheter.

Døde i Sverige

Det var mandag 24. februar Jahn Teigen sovnet inn på sykehuset i Ystad. Ifølge hans manager Trond Lie, ble Teigen lagt inn på sykehuset samme dag som han gikk bort.

Til tross for at Teigen ble regnet for å være blant Norges fremste popartister, kunne Statsministerens kontor onsdag meddele at han ikke vil få en begravelse på statens bekostning.

MINNES: Både Øivind Blunck og Elisabeth Andreassen minnes sin gode venn Jahn Teigen som i dag gikk bort, 70 år gammel. Reporter: Henriette Eilertsen / Foto: Nicolai Delebekk Vis mer

- Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, opplyste Ida Nilssen ved SMK til VG.

Teigen etterlater seg dattera Sara Skorgan Teigen (35), som han fikk med Anita Skorgan, som han var gift med fra 1984-1987. De gikk for å være blant de mest populære kjendisparene i Norge på 1980-tallet, og de gjorde seg svært bemerket som artister. De sto også sammen på scenen med den tårevåte duetten «Adieu» i den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen i 1982.

De beholdt det gode vennskapet etter skilsmissen og fram til Teigens død.

Hyllet av kolleger

Teigen har for øvrig konkurrert i 14 finaler i Melodi Grand Prix, noe som er mer enn noen annen artist. Han var også med i det kjente bandet Prima Vera sammen med Herodes Falsk (65) og Tom Mathisen (67).

SANG SAMMEN: Jahn Teigen og Anita Skorgan var gift i tre år, og stod også sammen på scenen i 1982. De havnet på en 12. plass. Foto: NTB Scanpix
SANG SAMMEN: Jahn Teigen og Anita Skorgan var gift i tre år, og stod også sammen på scenen i 1982. De havnet på en 12. plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En veldig god kamerat har gått bort. Vi har skrevet mange sanger, men viktigst av alt så har vi hatt det gøy sammen. Tom og besøkte han for litt siden, og da var han ikke frisk, sa Falsk til Dagbladet etter at dødsfallet ble kjent.

FOTOGRAFI: Dagbladets fotografer har fulgt Jahn Teigens liv i nesten 50 år. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Jahn Teigens bortgang har fått mange til å ta til sosiale medier for å hylle den avdøde entertaineren, blant dem svenske Carola Häggkvist (53). Etter dødsfallet delte hun et rørende innlegg om Teigen på Instagram.

- Min kjære venn og fantastiske artistkollega Jahn Teigen har forlatt oss. Etter lang tid med kronisk muskelsykdom har Jahn nå forlatt livet på jorda. Til tross for sykdommen sin løfter han seg over den, og leverte ikke bare befriende humoristiske opptredener, men også mye kjærlighet, dype tanker og lidenskap for livet, var blant det 53-åringen skrev.

Det er ingen tvil om at Teigen betydde mye for mange, og i hans hjemby Tønsberg ble det etter dødsfallet lagt ned blomster foran statuen av Jahn Teigen, som ble reist i 2009.

Hele Norges coronakart