Frode Viken er død:

Bjarne Brøndbo hyller Frode Viken: - Den viktigste av alle i grunnfjellet i D.D.E.

Mistet bandkollegaen lørdag.

I SORG: Bjarne Brøndbo snakker om tapet av bandkollegaen Frode Viken, som gikk bort påskeaften. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
I SORG: Bjarne Brøndbo snakker om tapet av bandkollegaen Frode Viken, som gikk bort påskeaften. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjarne Brøndbo hyller bandkollega Frode Viken, som døde påskeaften. Brøndbo sier D.D.E.s suksess aldri ville blitt til hadde det ikke vært for Vikens låter.

- Frode var opphavsmann til alle våre melodier, og mange av tekstene våre. Han var kanskje den viktigste av alle i grunnfjellet i D.D.E. Uten Frodes sanger hadde vi aldri opplevd den suksessen vi har fått lov til å være med på, sier frontfigur Bjarne Brøndbo til Namdalsavisa.

Brøndbo mener Viken har skrevet sanger som vil overleve både ham selv og de andre i D.D.E. Han kaller Viken en av de største låtskriverne i Norge de siste tiårene og mener sangene hans er en del av den nasjonale kulturarven.

Kreftdiagnose

- Vi vil ta vare på og videreføre den arven. Ting kommer nå sikkert til å forandre seg. Vi i bandet gjør alt sammen, vi spiser sammen og reiser sammen. Det er ikke sikkert at dynamikken blir den samme i D.D.E. ute på tur nå, sier Brøndbo.

Viken ble diagnostisert med kreft i 2012, men friskmeldt i 2013. Brøndbo sier Viken etter diagnosen var gjennom enormt tøffe tak.

- Kroppen fikk mye juling. Vi merket at Frode var i dårlig form de få spillejobbene vi gjorde sammen under sykdomsperioden, men han sto i det og spilte blant annet i Oslo Spektrum og på julekonsertene. Det kan hende at Frode ikke ville dele med omgivelsene hvor tøft han hadde det, tror Brøndbo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer