<strong>GIKK PÅ GRUNN:</strong> Idrettsmillionær Bjørn Maaseide gikk på grunn med sin 71 fot lange luksusyacht i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GIKK PÅ GRUNN: Idrettsmillionær Bjørn Maaseide gikk på grunn med sin 71 fot lange luksusyacht i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bjørn Maaseide grunnstøtte med gigantisk luksusyacht

- Jeg var uoppmerksom, innrømmer Maaseide. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 71 fot lang luksusyach grunnstøtte i Gamle Hellesund utenfor Lillesand i kveld. Det skriver Hovedredningssentralen på Twitter.

Båtens eier er idrettsmillionær, TV-profil og tidligere volleyballproff Bjørn Maaseide.

Han bekrefter ulykken overfor Dagbladet:

- Jeg gikk i et område der jeg har gått med båten hundre ganger tidligere, da jeg kom borti en stein med styrbord propell, sier Maaseide.

- Kjempeirritert på meg selv

Ifølge Fædrelandsvennen skal yachten romme ti sengeplasser fordelt på fem sovekabiner. Yachten skal også ha fire bad, kjøkken og stue med de fleste fasiliteter man finner i en leilighet på land.

- Jeg ble kjempeirritert på meg selv. Hvorfor gikk jeg ikke mer til venstre? Jeg var uoppmerksom, erkjenner Maaseide.

Redningsskøyta var heldigvis kun et par hundre meter unna Maaseide, og ble kjapt tilkalt for å slepe yachten ut i åpent farvann, der Maaseide fikk start på båten igjen.

Da propellen traff steinen slo begge motorene seg av, noe som førte til Maaseide måtte gjennomføre en maskinprosedyre for å få start på yachten igjen.

Prosedyren funket, og da Dagbladet snakket med Maaseide ved 19.30-tiden i kveld var Elixia-gründeren på tur til Kragerø i yachten.

Snakket i mobilen

Maaseide sier han må ta hele skylda for ulykka selv, og sier han har lært at mobiltelefon og båtkjøring er en dårlig kombinasjon.

- Hvordan er farvannet der uhellet skjedde?

- Hele Sørlandet er jo fullt av skjær, så du skal følge med. Jeg må nok ta skylda selv, sier idrettsprofilen, som har hatt hytte i nærheten av stedet båten grunnstøtte.

Videre forteller Maaseide at han har lært at man må være oppmerksom på havet.

- Når du kjører bil skal du ikke snakke i telefonen, og det bør du heller ikke gjøre når du kjører båt.

- Ikke store skader

Hovedredningssentralen Sør-Norge forteller Dagbladet at de fikk melding om Maaseides uhell like før klokka 18 i kveld. Da de kom til stede var dramatikken allerede over.

- Det hele var egentlig helt udramatisk. Da vi kom til stedet var båten kommet fri for egen maskin, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

- Jeg kan ikke tenke meg at det er særlig store skader, men hvordan båten klarte å gå på grunn vet jeg ikke, sier Åmlid videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer