- Blacksheeps trenerer søksmålet

Striden mellom de opprinnelige medlemmene av The Blacksheeps hardner til bare få dager før resten av bandet skal delta i MGP.

KUN TO IGJEN: Kun Emelie Nilse og Agnete Johnsen var med i den opprinnelige Blackseeps-besetningen. Nikolaj Nordbak Gloppen og Simon Pedersen har kommet inn i ettertid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KUN TO IGJEN: Kun Emelie Nilse og Agnete Johnsen var med i den opprinnelige Blackseeps-besetningen. Nikolaj Nordbak Gloppen og Simon Pedersen har kommet inn i ettertid. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det virker som om motparten har gått i dekning, og de svarer ikke på våre henvendelser, sier advokat Arnor B. Ilstad.

Han representerer de tidligere medlemmer av The Blacksheeps, Viktoria Eriksen (17) og Alexander Touryguin (17), og har bedt motparten om innsyn i kontrakter, regnskap og andre dokumenter.

Til Dagbladet i november varslet Ilstad et millionsøksmål på grunn av tapte arbeidsinntekter ettersom hans klienter angivelig ble sparket ut av bandet før sommerturneen i fjor.

Da ble det også kjent at de resterende medlemmene stiller i årets MGP-konkurranse i delfinalen 29. januar.

- Frustrerende og trasig 30. desember sendte advokat Ilstad et brev til Kjell Heggvoll med krav om svar 12. januar. Men Ilstad har ikke hørt et ord.

- De trenerer saken. Det oppleves som frustrerende og trasig, forteller han.

Advokaten har en teori om hvorfor de møter så mye motvilje.

- Jeg mistenker at de ønsker å ha ro rundt sin deltakelse i Melodi Grand Prix. Det er åpenbart at de ikke ønsker en rettssak nå.

- Store beløp Men ettersom Ilstad ikke får tak i de dokumentene han ønsker, ser han ingen annen utvei.

- Vi vil få ut et søksmål i løpet av en ukes tid, forteller han.

Advokaten er spesielt opptatt av store beløp som har blitt tatt ut av Blacksheeps konto, en konto som har blitt administrert av en av foreldrene.

- Det er store beløp som ikke har blitt gjort rede for, forteller Ilstad.

Mangler regnskap Ikke overraskende har advokaten til de to resterende frontfigurene, Agnete Johansen (16) og Emelie Nilsen (17), en noe annen oppfatning av saken.

- Alle ungdommene fikk i utgangspunktet like mye i lønn. Men så har det også blitt kjøpt inn en del instrumenter og utstyr. Det har også gått penger til reise og opphold, men det har ikke blitt ført regnskap, sier Kjell Heggvoll

- Er ikke det litt spesielt?

ORIGINALBESETNINGEN:Opprinnelig besto The Blacksheeps av Alexander Touryguin (venstre), Agnete Kristin Johnsen, Viktoria Eriksen og Emelie Nilsen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
ORIGINALBESETNINGEN:Opprinnelig besto The Blacksheeps av Alexander Touryguin (venstre), Agnete Kristin Johnsen, Viktoria Eriksen og Emelie Nilsen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

- Nei, dette starta jo ikke som et selskap eller foretak, men mer som en hobby, sier Heggvoll.

Han er også helt uenig i at han har «trenert» saken.

- Det er bare tull.

- Bortreist - Men hvorfor har du ikke svart på brevene?

- Jeg har vært bortreist, men jeg postet et brev med svar på mandag, sier Heggvoll, og legger til:
- Jeg kan ikke forholde meg til frister som andre setter uten å avtale med meg.

Heggvoll mener også at Ilstad har fått innsyn i de dokumentene som finnes.

- Han har blant annet fått innsyn kontoutskrifter. Men det finnes ikke flere kontrakter eller annen skriftlig dokumentasjon, og det vet han.

- Hva syns dine klienter om å gå inn i ny MGP-konkurranse, med denne turbulensen?

- Det har jeg ikke spurt dem om, så det vet jeg ikke noe om.