«Blander Sopranos' mafiamelodrama med Mad Mens tidsåndfetish»

«Boardwalk Empire» hylles etter premiereepisoden.

KOMPETENT SKUESPILLERLAG: I tillegg til Steve Buscemi (bildet), er det et meget kompetent lag som befinner seg på resten av rollelista til «Boardwalk Empire». Michael Shannon fra «Revolutionary Road», Stephen Graham fra «This Is England», Michael Pitt (bildet) fra «Funny Games» og Michael Kenneth Williams fra «The Wire». Foto: SCANPIX
KOMPETENT SKUESPILLERLAG: I tillegg til Steve Buscemi (bildet), er det et meget kompetent lag som befinner seg på resten av rollelista til «Boardwalk Empire». Michael Shannon fra «Revolutionary Road», Stephen Graham fra «This Is England», Michael Pitt (bildet) fra «Funny Games» og Michael Kenneth Williams fra «The Wire». Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Inntil sommeren for tre år siden, fungerte Tony Soprano som patriark for HBOs gullrekke på søndager.

I natt startet imidlertid et nytt kapittel på amerikanske tv-skjermer da en ny mafioso gjorde sitt inntog på den amerikanske kabelkanalen.

«Boardwalk Empire» handler om gamblingbyen Atlantic Citys fremvekst på 1920-tallet og er skapt av tidligere «The Sopranos»-forfatter Terrence Winter. Steve Buscemi spiller hovedrollen som politikeren og gangsteren Nucky Thompson

Positive anmeldelser Nattens pilotepisode var regissert av Oscar-grossisten Martin Scorsese, og de amerikanske anmelderne er gjennomgående meget positive.

Kritikersiden Metacritic, som lager en gjennomsnittscore basert på amerikanske publikasjoners anmeldelser, rangerer «Boardwalk Empire» som årets tredje beste serie - rett bak «Mad Men» og «Breaking Bad».

Dyrt og voldelig Hollywood Reporter mener gjenferdene til serier som «Sopranos» og «Mad Men» lurer i kulissene til «Boardwalk Empire», hvor serien på vakkert vis blander førstnevntes mafiamelodrama med sistnevntes tidsåndfetish.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer