Ble advart av storesøster kvelden før han døde

Nye detaljer om Heath Ledgers siste timer. 

GIKK BORT: Skuespiller Heath Ledger døde av en pilleoverdose i 2008, 28 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix
GIKK BORT: Skuespiller Heath Ledger døde av en pilleoverdose i 2008, 28 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er over åtte og et halvt år siden verden mottok nyheten om at skuespiller Heath Ledger hadde gått bort, bare 28 år gammel.

Ledger ble funnet død i leiligheten sin på Manhattan 22. januar i 2008. Det ble slått fast at australieren døde ved et uhell av en overdose reseptbelagte medikamenter.

Fremdeles dukker det opp nye opplysninger om det tragiske dødsfallet, som rystet skuespillermiljøet i Hollywood.

Advarte lillebror

I et ferskt intervju med australske News forteller Ledgers far, Kim Ledger, om hvordan sønnen ble advart av storesøster Kate mot å blande reseptbelagte medisiner.

Kate Ledger var en av de siste personene som snakket med 28-åringen før hans død, og skal ha gitt ham pekefinger'n på telefon kvelden i forveien.

- Hun sa: «Du kan ikke blande medikamenter du ikke vet noe om». Da svarte han: «Katie, Katie. Det kommer til å gå helt fint. Dette skal bare hjelpe meg å falle i søvn», forteller pappa Ledger til nettstedet.

Under obduksjonen ble det funnet spor av sovepiller, valium og flere forskjellige smertestillende i sønnens blod.

Like etter 28-åringens bortgang gikk Ledger-familien ut med en offisiell uttalelse der de oppfordret andre til være forsiktige med å blande medikamenter.

- Borte for alltid

- Mange kjenner på et press i hverdagen, og særlig de unge. Heath gjorde en feiltakelse da han blandet medikamenter med sovemedisiner, og ble borte for alltid, forteller Kim Ledger, som legger til at sønnen hadde slitt med nattesøven fra toårsalderen.

- Han var alltid på farta.

Heath Ledger etterlot seg datteren Matilda Rose (10), som han fikk sammen med skuespilleren Michelle Williams.

Williams og Ledger møttes da de spilte mann og kone i «Brokeback Mountain» i 2005, men gikk fra hverandre før Ledger døde.

Båren hentes av politiet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer