Maria Stavang og Magnus Devold:

Ble advart på melding

Ifølge TV 2 var komikerparet oppført som vitner i Atle Antonsens straffesak.

KOLLEGAER: Maria Stavang og Magnus Devold er både samboere og kollegaer. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
KOLLEGAER: Maria Stavang og Magnus Devold er både samboere og kollegaer. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor anmeldte samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (26) Atle Antonsen (53) for hatefulle ytringer etter en hendelse på Bar Boca i Oslo. Sistnevnte skal ha sagt at Ali var «for mørkhudet» til å være der.

Nå har TV 2 fått innsyn i avhørene som har blitt gjort i forbindelse med Oslo-politiets etterforskning av rasismeanklagene mot Antonsen.

Der står kjæresteparet Maria Stavang (27) og Magnus Devold (36) oppført som vitner i saken, og er blant dem som har blitt avhørt.

Ifølge TV 2 har Stavang fortalt i et avhør at hun tidligere den kvelden hadde vært i et annet selskap, hvor de endte opp på utestedet Elsker. To timer etter midnatt kontaktet hun Devold for å høre hvor han var, og fant ut at han befant seg på Bar Boca med Antonsen.

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

Devold skal ha skrevet på melding at Antonsen begynte å bli full og at han ville dra hjem, fordi førstnevnte «begynner å gå over streken».

I avhøret forklarte Stavang at hun aldri hadde sett Antonsen så full før, og påpekte at hun kjente på en spent stemning i baren, og oppfattet Ali som opprørt. Stavang skal ha kommet inn i baren mens situasjonen var i gang, ifølge forklaringen.

Saken mot Antonsen ble først henlagt av Oslo statsadvokatembeter i november. To måneder seinere ble den endelig henlagt av riksadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer