Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cliff Richard:

Ble anklaget for å være sexforbryter. Nå har han kommet til enighet med politiet

Sir Cliff Richards advokater sier partene har inngått et forlik. 

TIL ENIGHET: Sir Cliff Richard har ifølge advokatene sine inngått et forlik med politiet, etter at han saksøkte dem for å ha etterforsket ham. Foto: NTB scanpix
TIL ENIGHET: Sir Cliff Richard har ifølge advokatene sine inngått et forlik med politiet, etter at han saksøkte dem for å ha etterforsket ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2014 ble den engelske artisten sir Cliff Richard anklaget for å ha forgrepet seg på en mindreårig gutt på 1980-tallet. Politiet ble informert om anklagene, og bestemte seg for å ransake artistens hjem i Berkshire, sør i England.

Musikeren ble også tatt inn i avhør, men ble aldri siktet eller anholdt da. Han ble likevel iakttatt av politiet det kommende året, som mente det kunne være sannhet i klagene - på tross av at Richard hele tida hardnakket benektet det. Han reiste til villaen sin i Quinta da Moinha i Algarve i Portugal for å søke tilflukt.

I fjor sommer avsluttet politiet etterforskningen.

Etter at saken ble henlagt, ønsket artisten kompensasjon fra både politiet og BBC. Nå skal én av sakene ha løst seg, ifølge den britiske statskanalen.

Ble kompensert

Richard og politiet skal nemlig ha kommet til enighet. Det ble dommer Justice Mann fortalt under en høring i London. Han ønsket seg et «betydelig» beløp fra politiet i South Yorkshire. Det kommer ikke fram i artikkelen til BBC om politiet måtte ut med et pengebeløp eller ikke.

Politiet har på sin side beklaget flere ganger, og har blant annet uttalt at de er «veldig lei seg for hvordan saken ble håndtert».

Saken hans med BBC er imidlertid fortsatt pågående. Den bunner i at artisten er misfornøyd med at kanalen sendte direkte fra hans eiendom da politiet ransaket huset hans, mens han fortsatt ikke var hverken tiltalt eller siktet i noe sak. Han mener dekningen var en invasjon mot privatlivets fred.

En talsperson for den britiske kanalen forteller i en uttalelse at de står på sitt.

STJERNE: Cliff Richard er en av Storbritannias mestselgende artister gjennom tidene. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Cliff Richard er en av Storbritannias mestselgende artister gjennom tidene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- BBCs ansvar ligger i å rapportere om historier som er av offentlig interesse.

De begrunner svaret med at lignende historier omhandlende overgrepsanklager mot kjendiser gjorde etterforskningen nyhetsverdig. De lener seg også på at flere andre mediehus trolig ville hatt samme dekning av historien.

- Stor skade

Artistens advokater har tidligere uttalt at etterforskningen har påført «store og langvarige skader», spesielt på grunn av det offentlige aspektet.

Da etterforskningen i fjor sommer ble avsluttet, la ikke artisten skjul på at han var lettet over at saken endelig er ute av verden.

- Jeg har alltid fastholdt at jeg er uskyldig, og jeg har helt og fullt samarbeidet med etterforskningen.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor det har tatt så langt tid å komme fram til dette, sa han i en kommentar.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler og hatt en rekke listetopper i løpet av karrieren. Han er spesielt godt kjent for låter som «Living Doll» og «Devil Woman».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!