Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones:

Ble avvist etter «upassende» sjekkereplikk: - Det hørtes bra ut

Skuespilleren klarte ikke å sjarmere Zeta-Jones da de møttes første gang.

GIFT I 16 ÅR: Stjerneparet Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har vært gift siden 2000. Foto: Pa Photos
GIFT I 16 ÅR: Stjerneparet Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har vært gift siden 2000. Foto: Pa PhotosVis mer

(Dagbladet): Stjerneparet Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har vært gift i 16 år, men det var ikke kjærlighet ved første blikk for dem begge.

Da de møttes for første gang ble Douglas nemlig avvist etter at hans sjekkereplikk ikke falt i smak hos Zeta-Jones.

Det fortalte filmstjerna selv da han nylig gjestet talkshowet «The Jonathan Ross Show».

- På tide at jeg sier god natt

Douglas var på en filmfestival i Skottland i 1998 og hadde akkurat sett filmen «Zorro - Den maskerte hevner», hvor Zeta-Jones spiller en av hovedrollene. Da han senere hørte at Zeta-Jones selv skulle dukke opp på festivalen, ba Douglas om å få ordne et møte slik han kunne treffe henne.

- Vi møttes i baren for en drink. Etter en halvtime sa jeg til henne «Jeg skal bli far til dine barn». Det hørtes bra ut, sier Douglas på programmet, ifølge The Huffington Post.

Men Zeta-Jones lot seg ikke sjarmere av Douglas' sjekkereplikk, heller tvert i mot.

- Hun sa «Jeg har hørt mye om deg og jeg har sett mye til deg, men jeg tror det er på tide at jeg sier god natt nå», forteller Douglas.

Sendte roser for å beklage

73-åringen trodde da at alle broer var brent, og sendte derfor roser og en beklagelse til hotellrommet Zeta-Jones bodde på, noe som tydeligvis viste seg å fungere bedre enn sjekkereplikken.

- Jeg trodde jeg hadde ødelagt alt, men roser og en unnskylding gjorde at det ordnet seg.

Hollywood-yndlingene giftet seg i november 2000 etter å ha vært kjærester i halvannet år. Sammen har de barna Dylan (14) og Carys (12).

I tillegg har Michael sønnen Cameron (36) fra sitt første ekteskap med Diandra Douglas. Cameron ble dømt til fem års fengsel for narkotikahandel i 2010.

SNAKKER UT OM SØNNEN: Michael Douglas vant pris for sin rolle i «Behind The Candelabra» under Emmy-utdelingen i natt. På pressekonferansen etterpå snakket han om sønnen som er narkoman og sitter i fengsel. Video: Reuters Vis mer

- Jeg er gal etter henne

I 2013 Douglas og Zeta-Jones ble separert i et års tid.

Da Douglas gjestet Ellen DeGeneres-show et år senere, i 2014, sa han dette om forholdet til kona:

- Hvis begge er villige til å jobbe for forholdet, så er det mulig å få det til. Jeg er gal etter henne, fortalte han, ifølge E!News.com, og fortsatte:

- Jeg tror alle par går gjennom tøffe tider. Problemet vårt er at vi lever i offentlighetens lys, så vi får litt mer oppmerksomhet enn andre. Men vi er sammen, sterkere enn noensinne.

Paret hadde lenge hatt det vanskelig i forholdet blant annet på grunn av Michaels kamp mot kreften og Catherines bipolare lidelse.

Douglas har i etterkant sagt at han tok sine nærmeste for gitt, og i mars 2014 var gifteringene tilbake på fingrene.