Prins Charles av Wales

Ble «bedratt» av pedofilidømt biskop

Nå skal prins Charles fortelle utvalget om sin historie.

OVERRASKER: I forbindelse med etterforskningen av en tidligere pedofilidømt biskop, som prins Charles i mange år hadde et nært forhold til, har han nå kommet med en sjelden uttalelse. Foto. NTB scanpix
OVERRASKER: I forbindelse med etterforskningen av en tidligere pedofilidømt biskop, som prins Charles i mange år hadde et nært forhold til, har han nå kommet med en sjelden uttalelse. Foto. NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til uka skjer det noe uvanlig for et av medlemmene til det britiske kongehuset. Prins Charles (69) skal under en høring for et uavhengig utvalg, som etterforsker seksuelle overgrep mot barn, fortelle sin side av en historie som ryster Storbritannia.

Han skal snakke om bedrageriet han følte på da hans mangeårige venn, den tidligere biskopen Peter Ball (86), ble dømt for flere overgrep mot unge menn i 2015.

Prinsen hevder han ikke visste hva biskopen drev med, og at han ikke tok hintene han fikk på alvor før det var for seint.

Omfattende sak

Britiske aviser som The Guardian, Telegraph og The Times har omtalt den oppsiktsvekkende saken. Prins Charles har skrevet en avhandling som neste uke, den 27. juli, skal leses opp i en høring.

Høringen omhandler hvorvidt enkeltindivider har forsøkt å forhindre etterforskningen av saken, eller om de har forsøkt å hysje ned potensielle vitner.

Den tidligere biskopen var tidligere en svært mektig mann, og det har derfor vært grunn til å mistenke at etterforskningen ikke har gått helt på skinner. Derfor ble prinsen av Wales, som har kjent Ball i flere tiår, bedt om å komme med en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer