Trumps benådninger:

Ble benådet av Trump

Trump har benådet 73 personer, blant dem rapperen Lil Wayne.

BENÅDET: Lil Wayne er en av flere rappere som står på lista til Donald Trump. Foto: Owen Sweeney / Invision /AP / NTB
BENÅDET: Lil Wayne er en av flere rappere som står på lista til Donald Trump. Foto: Owen Sweeney / Invision /AP / NTB Vis mer
Publisert

På sin siste dag som USAs president ble det onsdag kjent at Donald Trump benåder totalt 73 personer - og gjør om straffen til 70 andre amerikanere.

lista som ble sluppet av Det hvite hus står blant annet navnet til Steve Bannon, Trumps tidligere sjefstrateg.

Den amerikanske rapperen Lil Wayne (38) - som egentlig heter Dwayne Michael Carter Jr. - har også blitt benådet av Trump. Allerede på mandag skrev Fox News at Trump hadde planer om å benåde 38-åringen, som i fjor erklærte seg skyldig for ulovlig våpenbesittelse.

FBI rykket ut etter tips om at det var våpen og marihuana om bord på rapperens fly 23. desember i 2019.

Om bord i privatflyet skal rapperen selv ha fortalt FBI-agenter at våpenet var i en av hans bager, ifølge CNN. Innholdet i rapperens bag inkluderte også små mengder kokain, ecstasy og oksykodon.

I uttalelsen fra Trump-administrasjonen argumenteres det for at rapperen er troverdig, godhjertet og sjenerøs - noe han har vist blant annet gjennom en rekke donasjoner til veldedige organisasjoner, sykehus og matlagre.

BENÅDET: Lil Wayne ble benådet på Donald Trumps siste dag som president. Foto: Peter Kramer / AP / NTB
BENÅDET: Lil Wayne ble benådet på Donald Trumps siste dag som president. Foto: Peter Kramer / AP / NTB Vis mer

Lil Wayne beskrives også som «en forsørger for familien, en venn for mange og en som gir til de som har mindre enn ham selv».

Flere rappere på lista

Tirsdag kveld meldte en rekke britiske medier at det var forventet at «Tiger King»-profilen Joe Exotic (57) også skulle bli benådet. Han soner for tida en dom på 22 år i et fengsel i Fort Worth i Texas. Exotic ble i 2019 dømt for å ha forsøkt å ansette en leiemorder for å ta livet av erkerivalen Carol Baskin.

Han er imidlertid ikke å finne på benådingslista til Trump.

Det er imidlertid rapperen Kodak Black (23), hvis navn egentlig er Bill Kapri. 23-åringen blir ikke fullt benådet, men får straffen sin omgjort av presidenten. Han ble dømt til 46 måneders fengsel for å ha gitt en falsk uttalelse på et føderalt dokument, og har sonet nesten halve straffen.

OMGJORT STRAFF: Kodak Black har sonet halve straffen, og får nå straffen omgjort. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB
OMGJORT STRAFF: Kodak Black har sonet halve straffen, og får nå straffen omgjort. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB Vis mer

Bakgrunnen for den omgjorte straffen er hans rolle som «framtredende artist og samfunnsleder». Valget om å gjøre om straffen hans har fått bred støtte, ikke minst på grunn av hans filantropiske arbeid og veldedige innsats, heter det i begrunnelsen fra Det hvite hus.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Kodak Black har også donert penger for å sørge for barns skolegang, hjelpe vanskeligstilte familier og bidra til forskning om coronaviruset, heter det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer