Linda Evangelista:

Ble «deformert» - gjør comeback

Supermodellen er tilbake etter skrekkbehandlingen.

DEN GANG DA: Supermodellen Linda Evangelista før hun gjennomførte behandlingen som endret alt. Her fra 2007. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB
DEN GANG DA: Supermodellen Linda Evangelista før hun gjennomførte behandlingen som endret alt. Her fra 2007. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert

Linda Evangelista (57) var tidligere en av supermodellene man stadig kunne se sprade rundt på både catwalker og røde løpere, ikledd eksklusive merkeklær fra de største motehusene. De siste åra har hun derimot ikke vært å se, og i september i fjor røpte hun årsaken.

Evangelista hadde nemlig gjennomgått en kosmetisk behandling som kalles «CoolSculpting», som hun hevdet skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

Ifølge Akademiklinikken er CoolSculpting en behandling som fryser ned og fjerner fettceller uten kirurgi.

Nå, ti måneder etter avsløringen, er hun imidlertid tilbake i modellbransjen og nyheten deler hun selv på Instagram. Det melder E! News.

I debuten poserer hun i en kampanje for luksusmerket Fendi. På bildet er hun ikledd et par solbriller og tre rosa sateng-baseballcapser, samt to Fendi-vesker med paljetter i sølv.

Under Instagram-innlegget skriver hun at fotoseansen er for å promotere et kommende moteshow som holdes til ære for 25-årsjubileet for Fendis baguette-veske, og toårsdagen for Kim Jones' rolle som kunstnerisk leder for couture og dameklær ved merket.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Saksøkte for 500 millioner

Bare et par dager etter det ble kjent at hun var tilbake, delte hun nok en oppdatering med sine 1,2 millioner følgere.

«Jeg er glad for å ha avgjort «CoolSculpting-saken». Jeg ser fram til neste kapittel i livet mitt med venner og familie, og er glad for å kunne legge denne saken bak meg. Jeg er virkelig takknemlig for støtten jeg har fått», skrev hun da.

Modellen la samtidig til at hun har inngått et forlik.

I fjor høst saksøkte nemlig den tidligere modellen selskapet Zeltiq Aesthetics Inc. I søksmålet ba hun om 50 millioner dollar i erstatning, noe som tilsvarer nesten 500 millioner norske kroner. Evangelista påsto blant annet at hun ikke har vært i stand til å jobbe etter behandlingene.

Abbvie selv, som er hovedselskapet, har imidlertid ikke kommentert det angivelige forliket overfor E! News.

VEKKER OPPSIKT: Anastasia forteller at mange synes hun ser litt merkelig ut, men at flere har påpekt at det nye utseende hennes kler personligheten hennes. Video/Bilder: _just__queen_ @TikTok/Instagram. Reporter: Celina Morken / Dagbladet TV. Vis mer

Levde i skjul og skam

Ifølge People er behandlingen det er snakk om en form for «fettfrysing», hvor fettcellene skal reduseres. «CoolSculpting» er godkjent av amerikanske myndigheters kontrollorgan, FDA.

Mellom 2015 og 2016 sier Evangelista hun gjennomgikk sju «CoolSculpting»-behandlinger. Hun hevder disse skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

- Jeg elsket å være oppe på catwalken. Nå gruer jeg meg til å møte folk jeg kjenner. Jeg kan ikke leve slik lenger, i skjul og skam. Jeg kunne bare ikke leve i denne smerten lenger, sa hun i intervjuet.

Et par måneder etter hun hadde begynt med behandlingen, hevder hun at områdene hun opprinnelig ønsket å redusere, plutselig begynte å ese ut. I tillegg skal huden ha blitt hard og nummen.

Etter å ha prøvd å ta saken i egne hender ved å endre kosthold og ty til trening for å «fikse» det, skal hun i 2016 ha blitt diagnostisert med paradoksal fetthyperplasi (PAH). En konsekvens av dette er at det er svært lite sannsynlig at en slankekur eller treningsrutine vil hjelpe henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer