Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Runar Søgaard:

Ble dømt til fengsel. Dette er Runar Søgaards håp

Håper faren kan hjelpe han å bli frikjent.

ANKER: Runar Søgaard anker dommen og håper faren kan hjelpe han i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANKER: Runar Søgaard anker dommen og håper faren kan hjelpe han i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere predikant og «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) ble torsdag dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

51-åringen ble i tillegg idømt fem års næringsforbud.

Fredag morgen forteller imidlertid Søgaards advokat, Leif Gustafson, at de anker dommen og at TV-profilens far vil vitne for å få ham frikjent, skriver Aftonbladet.

Gustavson hevdet overfor Dagbladet torsdag at Søgaard i dommen er blitt holdt ansvarlig for et selskap som han ikke har sittet i styret for, men har vært aktiv i. Videre mente forsvareren at Søgaard på den måten ikke har hatt ansvar for regnskapet i bedriften.

Avslo forespørselen

For å bevise at Søgaard ikke er ansvarlig for regnskapet, har forsvaret bedt faren, som sitter i styret i selskapet, om å vitne under rettssaken.

- Vi ba om et nytt avhør med faren, men Tingretten avslo forespørselen, sier Gustafson ifølge den svenske avisa.

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Vi mener det er feil beslutning og resultat, og Tingretten valgte å håndtere saken på en måte som ikke er akseptabelt. Han hadde viktig informasjon å dele og nå fikk han ikke muligheten, sier advokaten videre.

På spørsmål fra den svenske avisa om han tror farens informasjon vil hjelpe til med å frikjenne Søgaard, svarer Gustafson at informasjonen er viktig for hvem som er ansvarlig for selskapet.

Ifølge Gustafson er 51-åringen misfornøyd med dommen og kommer til å anke.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

- Stemmer ikke

Selv nekter han som nevnt straffskyld, og fortalte i en uttalelse til Se og Hør at han føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for seint. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sa Søgaard til ukebladet i januar.

Som nevnt over er Søgaard en av deltakerne i «Farmen kjendis», som går på tv i disse dager. Overfor Dagbladet har pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, følgende kommentar til saken:

- Dette får ingen konsekvenser for Søgaards deltakelse i «Farmen kjendis». Innspillingen ble avsluttet i juli 2018. Ut over det har vi ingen kommentar til dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!