Runar Søgaard:

Ble dømt til fengsel. Dette er Runar Søgaards håp

Håper faren kan hjelpe han å bli frikjent.

ANKER: Runar Søgaard anker dommen og håper faren kan hjelpe han i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANKER: Runar Søgaard anker dommen og håper faren kan hjelpe han i retten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere predikant og «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) ble torsdag dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

51-åringen ble i tillegg idømt fem års næringsforbud.

Fredag morgen forteller imidlertid Søgaards advokat, Leif Gustafson, at de anker dommen og at TV-profilens far vil vitne for å få ham frikjent, skriver Aftonbladet.

Gustavson hevdet overfor Dagbladet torsdag at Søgaard i dommen er blitt holdt ansvarlig for et selskap som han ikke har sittet i styret for, men har vært aktiv i. Videre mente forsvareren at Søgaard på den måten ikke har hatt ansvar for regnskapet i bedriften.

Avslo forespørselen

For å bevise at Søgaard ikke er ansvarlig for regnskapet, har forsvaret bedt faren, som sitter i styret i selskapet, om å vitne under rettssaken.

- Vi ba om et nytt avhør med faren, men Tingretten avslo forespørselen, sier Gustafson ifølge den svenske avisa.

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Vi mener det er feil beslutning og resultat, og Tingretten valgte å håndtere saken på en måte som ikke er akseptabelt. Han hadde viktig informasjon å dele og nå fikk han ikke muligheten, sier advokaten videre.

På spørsmål fra den svenske avisa om han tror farens informasjon vil hjelpe til med å frikjenne Søgaard, svarer Gustafson at informasjonen er viktig for hvem som er ansvarlig for selskapet.

Ifølge Gustafson er 51-åringen misfornøyd med dommen og kommer til å anke.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

- Stemmer ikke

Selv nekter han som nevnt straffskyld, og fortalte i en uttalelse til Se og Hør at han føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for seint. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sa Søgaard til ukebladet i januar.

Som nevnt over er Søgaard en av deltakerne i «Farmen kjendis», som går på tv i disse dager. Overfor Dagbladet har pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, følgende kommentar til saken:

- Dette får ingen konsekvenser for Søgaards deltakelse i «Farmen kjendis». Innspillingen ble avsluttet i juli 2018. Ut over det har vi ingen kommentar til dommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer