Kong Harald om forlovelsen:

- Ble fart på sakene

Kong Harald ser tilbake på kampen han kjempet for å få sin kjære Sonja.

VANT HVERANDRE: For mange var det helt utenkelig at daværende kronprins Harald skulle gifte seg med borgerlige Sonja Haraldsen i sin tid. I en ny bok snakker ekteparet ut om den tøffe tida, og motstanden de møtte i flere år. Her er de fotografert tidligere i år. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB
VANT HVERANDRE: For mange var det helt utenkelig at daværende kronprins Harald skulle gifte seg med borgerlige Sonja Haraldsen i sin tid. I en ny bok snakker ekteparet ut om den tøffe tida, og motstanden de møtte i flere år. Her er de fotografert tidligere i år. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å ta med kjæresten sin hjem på middag for første gang er noe mange gruer seg til, men det kan tvilsomt måle seg med det kong Harald måtte gå gjennom i sin tid.

Det var ikke snakk om at han skulle få invitere frøken Sonja Haraldsen med på Slottet, og det var helt uaktuelt at en tronarving skulle være sammen med, og i hvert fall gifte seg med, en med rødt blod.

Kjærlighet er derimot et spill uten regler, og den daværende kronprinsen kunne ikke noe for at han hadde forelsket seg i den borgerlige vestkantjenta. De møttes gjennom felles venner, og søt musikk begynte på sikt å oppstå mellom de to jevnaldrende ungdommene.

- Fritt vilt

I dag er de som kjent landets konge og dronning, men det har ikke vært uten kamp. I den nye boka «Kongen forteller» snakker landets kongepar nå ut om den tøffe tida, som selv over 50 år etter vekker fram følelser og engasjement hos dem.

- Jeg var fritt vilt, sier dronning Sonja.

Hun refererer til perioden der avisene og ukebladene først hadde fått nyss om at hun muligens var kronprinsens kjæreste. Det var ennå ikke diskutert mellom konge og kronprins, men det stoppet likevel ikke medier fra å trykke fotografier og meningsmålinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer