Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chrissy Teigen og John Legend:

Ble foreldre for andre gang

Supermodellen delte den gledelige nyheten på Twitter.

TOBARNSFORELDRE: Chrissy Teigen og John Legend ønsket nylig sitt andre barn velkommen til verden. Foto: NTB Scanpix
TOBARNSFORELDRE: Chrissy Teigen og John Legend ønsket nylig sitt andre barn velkommen til verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I november ble det kjent at superparet Chrissy Teigen (32) og John Legend (39) ventet sitt andre barn.

Onsdag kveld, amerikansk tid, delte den tidligere Sports Illustrated-modellen et innlegg på Twitter der hun annonserte at baby nummer to har ankommet.

«Noen er her!» skrev hun - etterfulgt av smilende emojier og babyflasker.

Modellen kunne i februar avsløre at hun ventet en gutt, da hun gjestet «The Ellen DeGeneres Show».

- Jeg får en gutt til våren, og jeg kan fortelle deg at det er i juni, fortalte Teigen den gangen. Med andre ord har babyen kommet i god tid før termin.

Verken Teigen eller Legend har delt noe mer utfyllende informasjon om den nye verdensborgeren utover Twitter-posten.

Baby nummer to

Datteren Luna Simone Stephens (2) kom til verden i april 2016, etter en lang og vanskelig prosess.

Teigen fortalte den gangen at hun i lengre tid hadde gått til fertilitetsleger.

- Vi ville hatt barn for fem eller seks år siden hvis det hadde vært mulig, men det har virkelig vært en prosess.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE STORESØSTER: Superparets datter har blitt storesøster for første gang. Foto: NTB Scanpix
BLE STORESØSTER: Superparets datter har blitt storesøster for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke tiden etter fødselen skal ha vært enkel, da den norskættede modellen led av fødselsdepresjon.

- Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så ulykkelig, skrev hun i et innlegg i magasinet Glamour, ett år etter fødselen.

Videre fortalte modellen om energimangel og humørsvingninger.

- De fleste dagene tilbrakte jeg på nøyaktig samme sted i sofaen, og klarte sjeldent å samle nok energi til å komme meg opp i andre etasje på soverommet. John sov på sofaen med meg, noen ganger fire netter på rad. Etter hvert hadde jeg klær inne i spiskammerset, så jeg skulle slippe å gå ovenpå når John gikk på jobb. Jeg kunne ofte bryte ut i gråt, helt plutselig.

Ifølge Helsenorge starter rundt en tredel av alle fødsels- og barseldepresjoner under graviditeten. Hvert år vil anslagsvis 3000-9000 barselkvinner være plaget av nedstemthet og depresjon her til lands.

Valgte jente

I februar 2016 røpte Teigen at hun valgte kjønnet på datteren, i forbindelse med at hun fikk assistert befruktning.

- Det var jeg som tok valget. Ikke bare skal jeg bli mor til en jente, men jeg valgte jenta ut selv, fra hennes lille embryo. Da jeg valgte henne, sa jeg: «La oss sette den jenta inn i meg», fortalte hun til People.com den gang.

Saken fortsetter under.

HØYGRAVID: Supermodellen har flere ganger uttalt at hun ikke trives som gravid. Her er hun avbildet høygravid i New York sammen med ektemannen. Foto: NTB Scanpix
HØYGRAVID: Supermodellen har flere ganger uttalt at hun ikke trives som gravid. Her er hun avbildet høygravid i New York sammen med ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Teigen i februar 2017 avslørte at hun ønsket seg et andre barn, var hun ikke i tvil om hvilket kjønn det neste barnet skulle ha.

- Herregud, en gutt er neste ut, det kan jeg forsikre deg om, fortalte hun til ET Online.

Ikke lovlig i Norge

Teigen har møtte kraftig kritikk etter sine uttalelser. Ikke for sin åpenhet rundt vanskelighetene med å få barn, men for å velge barnets kjønn på forhånd.

I USA er det lov å velge kjønn på barnet under befruktning av egget, eller embryoet som det kalles, men slik er det ikke her i landet.

Det sa fertilitetsgynekolog ved IVF klinikken Oslo, Nan Oldereid (58), til Dagbladet i 2017.

- Det er ikke lov i Norge å velge kjønn på barnet gjennom assistert befruktning av et embryo med mindre det er en alvorlig sykdom inne i bildet. Kun i disse tilfellene kan man velge kjønn på et fremtidig barn i Norge. Og da for å unngå at barnet ikke arver en alvorlig sykdom knyttet til barnets kjønn. Det kalles kjønnsbundet arv, sa fertilitetsgynekolog ved IVF Klinikken i Oslo, Nan Oldereid (58), til Dagbladet i fjor.

Ifølge Oldereid er det sjeldent at hun har opplevd denne problemstillingen.

- Jeg kan heller ikke si at det er en vanlig problemstilling vi møter på her hos oss. De fleste kommer til oss fordi de sterkt ønsker seg et barn, og ikke et barn med et bestemt kjønn, sier hun.

Norgesbesøk

Da Nobels Fredspris ble delt ut i Oslo i desember, var Teigens ektemann, John Legend, en av artistene som skulle opptre under konserten dagen etter utdelingen.

Sakenj fortsetter under.

NORSK SLEKT: Chrissy Teigen har norske aner, og fikk i desember endelig besøke landet familien til faren hennes flyttet fra for mange år siden. Foto: NTB Scanpix
NORSK SLEKT: Chrissy Teigen har norske aner, og fikk i desember endelig besøke landet familien til faren hennes flyttet fra for mange år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den anledning tok han med seg kona, som har norske aner, til Norge. Faren til Teigen er avkom av norske innvandrere i USA, og hun har ved flere tidligere anledninger uttalt at hun ønsker å oppleve landet.

Under besøket delte hun flere bilder på sosiale medier, og hun la blant annet ut et humoristisk innlegg på Twitter der hun lurte på hvordan hun skulle hilse på det norske kongeparet.

«Hvordan adresserer man kongen og dronningen av Norge? Sier man skjera' eller hva skjer?» skrev hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media