Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gro og Anja Hammerseng-Edin:

Ble foreldre igjen

Kan juble over at tre er blitt til fire.

BLE FORELDRE IGJEN :  Gro Hammerseng-Edin (t.h.) og ektefellen Anja Hammerseng-Edin er blitt foreldre for annen gang . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE FORELDRE IGJEN : Gro Hammerseng-Edin (t.h.) og ektefellen Anja Hammerseng-Edin er blitt foreldre for annen gang . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av januar kom nyheten om at Gro Hammerseng-Edin (38) var gravid med sitt andre barn, sammen med kona Anja Hammerseng-Edin (35).

I begynnelsen av juli avslørte paret at de ventet nok en gutt, og nå har familien altså ønsket den lille velkommen til verden.

- Alt er vel med både barnet og meg. Dette er en stor begivenhet for oss, sier Gro Hammerseng-Edin til Oppland Arbeiderblad (krever innlogging), ifølge NTB.

Tok sommerpause

I første halvdel av juni meldte paret på sin felles Instagram-profil at de kom til å ta en lengre pause fra virksomheten sin som foredragsholdere.

Samtidig delte de to et hyggelig bilde der en smilende Anja Hammerseng-Edin holder rundt kona, som viser frem sin voksende babymage mens hun smiler bredt.

I Instagram-innlegget skrev duoen at det kom til å bli en lang sommerpause fra «Anja & Gro - helt uten baller»-foredraget, på grunn av den forestående fødselen:

«Det er en liten en som skal klekkes ut i sommer. Vi har satt opp noen til høsten/vinteren rett og slett fordi responsen har vært så god og fordi vi har det sinnssykt gøy når vi jobber sammen. Ikke minst vil vi bruke stemmene våre i samfunnsdebatten.»

Saken fortsetter nedenfor.

Delte gleder og plager

I løpet av svangerskapet har Gro Hammerseng-Edin også delt små innblikk i graviditeten med parets følgere på Instagram.

I slutten av mai publiserte den tidligere «Mesternes mester»-vinneren et ærlig Instagram-innlegg om selvbilde, trening i svangerskapet og graviditetsplager, som dårlig blodsirkulasjon og åreknuter.

«I øyeblikket er jeg gravid og nyter det i stor grad. Er takknemlig og stolt over at jeg både kan og orker å være aktiv fortsatt. Jeg får det definitivt bedre av å bruke kroppen min og hodet mitt i den fasen jeg er inne i» skrev Gro i innlegget.

38-åringen delte også en videosnutt der hun viser frem en annen side av svangerskapet, i form av blåmerker og åreknuter på beina.

Saken fortsetter nedenfor.

«Har ikke tråkket over. Det er dårlig blodsirkulasjon i kroppen min for tiden og det hoper seg opp med både åreknuter og misfarging. Frister ikke veldig å gå i shorts for tiden. Ikke så kult, men like fullt en del av svangerskapet det også», skrev hun blant annet om videoen.

Samtidig takket Gro «Bloggerne»-profil Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, for at hun inspirerer og skriver ærlig om utfordringene et svangerskap medfører.

VINNERINTERVJUET: «Mesternes Mester»-deltakerne er på plass for å feire finalen, hvor Gro Hammerseng-Edin stakk av med seieren, mens Espen Jansen havnet på en andreplass. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Det fineste som finnes

Det profilerte håndballparet giftet seg i 2013, og fra før av har de sønnen Mio sammen, som kom til verden over nyttår i 2012. Også den gang var det Gro som bar frem barnet.

Tidligere har Gro snakket varmt om livet som mor i TV3-programmet «Larvikjentene»:

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sa hun i programmet i 2016.

- Naturlig med to mammaer

Gro Hammerseng-Edin ble gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

Kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Hammerseng-Edin også ut om sønnens foreødresituasjon.

Den gang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner (...) Jeg tror det blir helt naturlig for ham å ha to mammaer, sa hun til Dagbladet Torsdag våren 2012.