Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Reagerer på angrep av homofilt par i Nederland

Ble forferdet av angrep på homofile. Nå kaster Stordalen seg på solidaritetstrenden

Viser sin solidaritet etter det forferdelige angrepet på et homofilt kjærestepar i Nederland. 

SOLIDARITET: Etter et brutalt angrep på et homofilt par i Nederland, holder menn over hele verden hender for å vise sin solidaritet. Petter Stordalen og Torgeir Silseth føyer seg inn i rekken. Foto: Privat
SOLIDARITET: Etter et brutalt angrep på et homofilt par i Nederland, holder menn over hele verden hender for å vise sin solidaritet. Petter Stordalen og Torgeir Silseth føyer seg inn i rekken. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Etter at et homofilt par ble angrepet av en gruppe på seks personer i Nederland forrige uke, har menn over hele verden holdt hender i solidaritet.

Nå går flere menn, uansett legning, hånd i hånd nedover gata.

På sosiale medier går solidaritetsgesten under navnet: #allemannenhandinhand.

Nå har Petter Stordalen (54) kastet seg over solidaritetsbølgen. I et nytt bilde publisert på Instagram, holder han hender med administerende direktør i Choice, Torgeir Silseth (53).

I SOLIDARITET: Alexander Pechtold, leder av partiet Democrats 66, og partiets finansekspert Wouter Koolmees, ankom et møte med andre politikere i Haag hånd i hånd. Video: AP Vis mer

«The road to equality has never been straight», begynner han innlegget, før han tar resten på norsk.

«Et homofilt par i Nederland ble angrepet fordi de holdt hverandre i hendene. Over hele verden viser man solidaritet med ofrene ved å holde hender. (...) Hos Nordic Choice Hotels skal alle få vise sin kjærlighet. #lovewins».

- Veldig hyggelig

Bildet ble tatt i Zermatt i Sveits tidligere denne uken. I bakgrunnen skimtes fjellet Matterhorn. Turgjengen bestod av ledergruppen i Nordic Choice.

Torgeir Silseth forklarer til Dagbladet at det var naturlig å reagere etter den brutale handlingen i Nederland.

- Når man ikke kan gå fredelig i gatene uten hatefulle ytringer, er det en åpenbar grunn til at man skal reagere og demonstrere mot dette, sier han.

Silseth mener at man ikke kan akseptere diskriminering på grunn av seksuell legning. Han håper nå at bildet sender ut et positivt signal til hotellkjedens 13.000 ansatte.

- Nordic Choice har alltid hatt tatt et tydelig standpunkt på at alle er like mye verdt, og at alle skal behandles med respekt og toleranse. Vi har 13.000 ansatte, og da har du alle typer mennesker. Da er det viktig at vi ikke diskriminerer på grunn av seksuell legning, sier Sileseth.

- Hvem sitt initiativ var bildet?

- Petter er en mer offensiv kar enn meg, det var hans initiativ. Det var veldig hyggelig å være med på det.

På politisk nivå

Paret som ble angrepet, Jasper Vernes-Sewratan og Ronnie Sewratan-Verne, var på vei hjem fra en fest i byen Arnhem da de ble slått med en stor tang.

Flere rettighetsorganisasjoner for homofile har reagert sterkt på angrepet. COC, den største organisasjonen i Nederland, sier at den nye regjeringskoalisjonen må innføre tiltak, blant annet strengere fengselsstraff, for å håndtere økende antall angrep mot homofile.

Alexander Pechtold, leder av partiet Democrats 66, og partiets finansekspert Wouter Koolmees, ankom et møte med andre politikere i Haag hånd i hånd.

- Vi tenker at det er ganske vanlig å uttrykke hvem man er i Nederland, sier Pechtold, ifølge Dutch News.

På politisk nivå har statsminister Mark Rutters høyreliberale parti blitt enig med tre andre partier i sentrum og til venstre om å starte regjeringssamtaler etter valget i Nederland. Rutter fordømmer angrepet og sier at arbeidet med å forebygge slike angrep må starte nå.