Prins Harry og hertuginne Meghan:

Ble forsinka: - Måtte sminke seg

Gjenforeningen gikk ikke helt etter planen.

SAMMEN: Prinsesse Kate, prins William, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor Castle for å møte publikum etter dronning Elizabeths død torsdag. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB
SAMMEN: Prinsesse Kate, prins William, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor Castle for å møte publikum etter dronning Elizabeths død torsdag. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld forrige uke kom nyheten om at Storbritannias lengstlevende monark, dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel.

En nasjonal sørgeperiode over flere dager er i gang, og en nøye strukturert plan blir satt ut i live. Flagg landet rundt er på halv stang, og kongefamilien har endret sine profilbilder på sosiale medier til svarte bilder for å vise at de sørger.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

Lørdag gjorde prins Harry (37), hertuginne Meghan (41), prins William (40) og prinsesse Kate (40) sin aller første offentlige opptreden sammen på over to år.

I forbindelse med dronningens bortgang, dro de sammen til Windsor slott for å møte sørgende briter - et besøk som skal ha blitt forsinka med over 45 minutter.

SØRGET: I forbindelse med dronning Elizabeths død samlet prinseparet og hertugparet seg på Windsor Castle. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB
SØRGET: I forbindelse med dronning Elizabeths død samlet prinseparet og hertugparet seg på Windsor Castle. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB Vis mer

Ifølge NBC's kongelige kommentator, Daisy McAndrew, var årsaken til forsinkelsen at prins Harry og Meghan måtte skifte - og fikse håret og sminken. Det fortalte hun i et intervju med Today.

- De hadde ikke på seg de riktige formelle sørgeantrekkene, så de måtte raskt gå og bytte - jeg antar, fikse hår og sminke for Meghan. Så det var derfor de kom for seint, sa hun.

ENGLAND: Kong Charles takker for kondolansene etter sin mor dronning Elizabeth IIs død. Video: Reuters Vis mer

Prins Harry og Meghan skal ha blitt invitert av prins William til å bli med han og prinsesse Kate for anledningen. Men det skal riktignok ha vært kong Charles' (73) ønske.

Videre hevdet nemlig McAndrew at møtet fant sted etter kongens eget ønske, fordi han ønsket å se sønnene sine sammen.

Som kjent har prins Harrys ekteskap med hertuginne Meghan slått sprekker i den britiske kongefamilien. Spesielt etter at de stilte opp i det kontroversielle intervjuet med Oprah Winfrey (68) i fjor.

HAR BETYDD MYE: For kameratene Alex og Robb har dronning Elizabeth vært et stort forbilde for dem helt siden de var små. De tror Storbritannia vil være preget av dødsfallet hennes i lang tid framover. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Relasjonen mellom Harry og William har heller ikke vært en dans på roser, og fram til gjenforeninga lørdag skal de ikke ha vært på talefot. Men som følge av dronningens død, har kongelige fans trolig et indre håp om en forsoning mellom brødrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer