O.J. Simpson kan bli prøveløslatt etter ni år:

Ble frikjent for mord, men dømt for ran. Nå blir skjebnen hans avgjort

USAs kanskje mest berømte fange kan snart være en fri mann. I hvert fall på papiret.

KAN BLI LØSLATT: O.J. Simpson soner for tida en opptil 33 år lang straff etter å ha blitt funnet skyldig i blant annet væpnet ran og kidnapping i 2008. Nå er det duket for en høring om prøveløslatelse. Om søknaden blir innvilget, kan Simpson være en fri mann innen utgangen av året. Foto: AP/ NTB scanpix
KAN BLI LØSLATT: O.J. Simpson soner for tida en opptil 33 år lang straff etter å ha blitt funnet skyldig i blant annet væpnet ran og kidnapping i 2008. Nå er det duket for en høring om prøveløslatelse. Om søknaden blir innvilget, kan Simpson være en fri mann innen utgangen av året. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tidligere fotballstjerna O.J. Simpson (70) ble i 2008 funnet skyldig i blant annet væpnet ran og overfall med et dødelig våpen, og dømt til en straff på opptil 33 års fengsel.

Nå, etter å ha sonet ni år i fengsel, skal det avgjøres om Simpson vil bli en fri mann til høsten.

Torsdag ettermiddag norsk tid skal han møte i retten i Nevada for å få vite om søknaden hans om prøveløslatelse blir innvilget. I så tilfelle kan han bli løslatt så tidlig som oktober i år, melder CNN.

Og ifølge nyhetsbyrået AP er det sannsynlig at han blir løslatt.

- Forutsatt at han har oppført seg i fengselet, så tror jeg ikke det vil være å gå over streken å prøveløslate ham, sier David Roger, den nå pensjonerte aktoren som fikk Simpson dømt i 2008.

Feiret med champagne

Selv om den tidligere fotballstjerna og skuespilleren trolig slipper ut av fengselet innen utgangen av 2017, har han fått erfare at livet på utsiden av murene ikke nødvendigvis er spesielt enkelt.

På 1990-tallet var han involvert i en av verdens mest berømte rettssaker, som i nyere tid er blitt aktualisert i serier som «O.J.: Made in America» og «The People v. O.J. Simpson».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer