<strong>PÅ MOTEUKA:</strong> Paris Jackson har de siste åra tredd inn i rampelyset, og går nå i farens fotspor hva det gjelder en kunstnerisk karriere. Her sitter hun på første rad under moteuka i Paris tidligere i januar. Foto: NTB scanpix
PÅ MOTEUKA: Paris Jackson har de siste åra tredd inn i rampelyset, og går nå i farens fotspor hva det gjelder en kunstnerisk karriere. Her sitter hun på første rad under moteuka i Paris tidligere i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paris Jackson:

Ble gjemt bak masker og under pledd av faren. Nå trer poparvingen inn i rampelyset

Paris Jackson ble godt skjermet i barndommen, men har de siste åra bevisst gått i farens fotspor. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2009 var en hel verden i sorg da det ble kjent at «kongen av pop», Michael Jackson (50), hadde gått bort. «Beat it»-sangeren dødsfall kom brått på, og etterlot seg både hjerteknuste fans og tre barn.

Jackson er far til Prince Michael I (19), Prince Michael II (14) og Paris Jackson (18). Barna ble under hele oppveksten skjermet så godt som mulig fra mediene, og på tross av at paparazzien alltid var i hælene på familien, finnes det få fotografier av barna.

Om de først gikk ved farens side, var ansiktene deres dekket av enten tepper eller overdådige masker. Av den grunn har det hersket mye usikkerhet rundt de famøse barna. Jacksons eneste datter, Paris, fikk han sammen med Debbie Rowe i 1998.

Hun var en godt bevart hemmelighet for pressen gjennom store deler av sin oppvekst, men har de siste åra selv tatt de store skrittene inn i rampelyset. Nylig gjorde hun sitt første store intervju, og i sosiale medier har hun allerede vist seg fram de siste åra. Hun er bare 18 år, men er på god vei til å følge i farens fotspor.

<strong>SKJERMET:</strong> Michael Jackson viste sjeldent fram barna sine, uten at de var tildekket. Her holder han dattera Paris på en balkong i Berlin i 2002. Foto: AP, NTB scanpix
SKJERMET: Michael Jackson viste sjeldent fram barna sine, uten at de var tildekket. Her holder han dattera Paris på en balkong i Berlin i 2002. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Fikk ansvaret

Det var den 3. april i 1998 at Paris Michael Katherine kom til liv. Hun ble født på en privat klinikk i Beverly Hills klokka halv sju om morgenen, og veide 3430 gram. Navnet ble tidlig bekreftet av foreldrene hennes. Dagbladet kunne i 1998 skrive at hun nemlig var oppkalt etter byen hun ble unnfanget i.

<strong>MED BARNA:</strong> Michael Jackson var ifølge barna svært tilstedeværende i deres oppvekst. Her er han sammen med sin eldste sønn og Paris Jackson. Foto: Zuma, NTB scanpix
MED BARNA: Michael Jackson var ifølge barna svært tilstedeværende i deres oppvekst. Her er han sammen med sin eldste sønn og Paris Jackson. Foto: Zuma, NTB scanpix Vis mer

Det var Rowe som offentliggjorte nyheten for verden, og den lille babyen ble straks tatt med til Neverland-ranchen til faren. Der fikk hun sitt eget rom med Ole Brumm-tapet.

Idyllen skulle likevel fort slå sprekker for den lille familien, som på tidspunktet allerede besto av Michael, Debbie, storebror Prince og vesle Paris. Året etter at hun ble født, varslet paret at de skulle gå hver til sitt. Det skrev Reuters den gang.

- Jackson og Rowe ber om at offentligheten respekterer deres ønske om ikke å gi ytterligere kommentarer om årsaken til skilsmissen, sa deres talsmann og presiserte at de fortsatt er gode venner.

Få dager seinere ble det kjent at Michael Jackson fikk foreldreretten til barna, og at han i skilsmisseoppgjør måtte punge ut med 65 millioner kroner. Slik startet Paris' oppvekst med faren på Neverland.

- Forsto det ikke

Paris' barndom ble godt skjermet. Hun gikk på en privatskole i California sammen med broren, og levde det gode liv på Neverland ellers. Til Oprah i 2012 fortalte hun at faren ofte var på jobb, og at barna måtte leke ute mens han var i studio.

De få gangene hun ble fotografert med faren av pressen, var hun tilslørt. Som skjønte hun ikke hvorfor det var nødvendig.

<strong>SØSKENFLOKKEN:</strong> Prince Michael I, Prince Michael II og Paris Michael sto på scenen sammen under en minnekonsert som ble holdt i farens ære i 2011. Foto: NTB scanpix
SØSKENFLOKKEN: Prince Michael I, Prince Michael II og Paris Michael sto på scenen sammen under en minnekonsert som ble holdt i farens ære i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg forsto ikke hvorfor jeg hadde på meg maske. Men jeg skjønner det nå, hvorfor pappa ville skjule ansiktene våre. Når vi gikk ut uten ham ble vi ikke gjenkjent. Vi kunne ha en normal barndom, sa hun i samme program.

Til Ellen DeGeneres i 2011, som var hennes første tv-intervju, fortalte hun at dagene på Neverland ofte ble brukt til å leke med faren. 18-åringen ble i ung alder klar over at hun ville bli skuespiller, og ble begeistret da hun så faren spille i «Moonwalk». Hun øvde med popkongen, og fortalte at hun blant annet kunne gråte på kommando.

Hun har de siste åra fulgt barndomsdrømmen. Ifølge IMBd spilte hun i fjor blant annet i flere tv-seirer og mindre filmer.

Neverland-ranchen hun vokste opp på er nå til salgs for 829 millioner kroner.

I 2013 skrev CNN et portrett om Jackson-dattera, der det kom fram at hun den gang akkurat hadde tatt opp kontakten med mora si.

Sorgens scene

Paris Jackson var bare elleve år da faren hennes døde. Under en minnemarkering få dager etter fortalte hun om sorgen foran flere oppmøtte ved Los Angeles' Staples Center.

Dette var en av de første gangene hun snakket til offentligheten.

- Siden jeg var liten, har pappa vært den beste faren en kunne tenke seg. Jeg vil bare si at jeg elsket ham masse, fortalte hun til verden den gang.

I et større intervju med Rolling Stone åpnet 18-åringen seg nylig opp om livet etter at hennes verdensberømte far døde. Hun forklarer blant annet om kjærligheten popstjerna hadde for sine barn, og hvordan hun aldri har tvilt på hans uskyld når det har stormet som mest.

<strong>PÅ RØD LØPER:</strong> Da Warner Bros og InStyle arrangerte sin etterfest for årets Golden Globe var Paris Jackson en selvskreven gjest. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Da Warner Bros og InStyle arrangerte sin etterfest for årets Golden Globe var Paris Jackson en selvskreven gjest. Foto: NTB scanpix Vis mer

Syk mor

18-åringen har den siste tida skapt en rekke overskrifter, blant annet i forbindelse med hennes kreftsyke mor.

I oktober rørte Paris Jackson flere tusen da hun la ut et sterkt innlegg i sosiale medier, som en hyllest til moren. Rowe har tidligere skrytt av dattera i et intervju med TV-programmet Entertainment Tonight.

- Paris er min klippe. Hun har vært der for meg hele tiden. Det gikk bare 30 sekunder fra hun fant ut om sykdommen, til hun kontaktet meg.

I intervjuet med Rolling Stone avslører Paris at hun ikke visste hvem hennes biologiske mor var, før hun fylte 10 år.

- Da jeg var veldig, veldig ung, så eksisterte ikke min mor for meg. Etter hvert innså jeg at en mann ikke kan føde et barn, og spurte derfor pappa om svar. Han fortalte at hun heter Debbie, og jeg tenke «Ok, da vet jeg i alle fall navnet hennes».

Når Jackson ikke trøster moren, koser hun seg med kjæresten Micahel Snoddy. Han spiller trommer, og 18-åringen har uttalt at han får henne til å føle henne som musikk får henne til å føle.

Snoddy har også fått storebroren Prince sin velsignelse. 18-åringen har også markert seg som feminist i sosiale medier, og har kommet med stikk mot USAs president Donald Trump.

No matter where we are in the world, you make everyday paradise❤️

Et bilde publisert av Michael Snoddy (@michaelsnoddy)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer