Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tom Hanks og Rita Wilson:

Ble greske statsborgere

Stjerneparet har offisielt blitt tildelt et nytt statsborgerskap.

NYW PASS: Stjerneparet Tom Hanks og Rita Wilson ble denne uka tildelt nye pass, etter at de ble greske æresborgere. Foto: NTB Scanpix
NYW PASS: Stjerneparet Tom Hanks og Rita Wilson ble denne uka tildelt nye pass, etter at de ble greske æresborgere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stjerneparet Tom Hanks (64) og Rita Wilson (63) har de siste månedene vært mye omtalt. Tidligere i år ble det nemlig kjent at de begge var blitt smittet av coronaviruset, og de har begge delt hyppige statuser om helsa.

Nå er paret imidlertid friskmeldte, og det kan nå se ut til at de for tida oppholder seg i Hellas. På et bilde, delt av den greske statsministeren, poserer de også nå med greske pass.

Sammen med barna sine, Colin, Truman, Elizabeth og Chet, ble paret i fjor tilbudt å bli æresborgere i Hellas, ifølge CNN. Bakgrunnen skal være at greske myndigheter ønsket å rette oppmerksomhet mot hvordan paret har arbeidet med å spre informasjon og skape bevissthet rundt de massive skogbrannene som herjet områder rundt Athen i 2018, ifølge NBC News.

OVERRASKELSE: Et amerikansk brudepar fikk seg en stor overraskelse da filmstjernen Tom Hanks plutselig dukket opp under en fotoseanse for bryllupet i Central Park i New York. Skuespilleren var ute på en joggetur da han stoppet opp og ga paret nok et minne for livet på den store dagen. VIDEO: NTB Reuters Vis mer

Nye pass

Nå kan altså paret vise fram sine nye greske pass. Det er den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis (52) som har publisert bildet på Instagram, der Hanks og Wilson holder opp sine røde EU-pass.

«Tom Hanks og Rita Wilson er nå stolte greske statsborgere», skriver statsministeren til bildet.

- Tom Hanks er en person som viste ekte interesse for menneskene som måtte lide på grunn av brannene i Mati, og økte bevisstheten rundt problemene på en global skala, sa innenriksminister Takis Theodorikakos til CNN i desember i fjor.

- Hellas er himmelen

Paret har imidlertid ikke bare vært til stor hjelp under katastrofen, men har også produsert de svært populære «Mamma Mia»-filmene, som ble spilt inn på den greske øya Skopelos, samt «Mitt store fete greske bryllup».

I tillegg eier paret en eiendom på øya Antiparos, og Hanks er medlem av den gresk-ortodoske kirka.

- Hellas er himmelen. Jeg har vært rundt i verden, jeg har vært på de mest fantastiske stedene, og ingen av dem topper Hellas. Landet, himmelen, vannet, det er godt for sjela. Det er et helende sted, uttalte 64-åringen på den røde løperen under årets Golden Globe-utdeling.

Nyheten om at paret skulle bli greske æresborgere ble først avslørt i januar, da «Forrest Gump»-skuespilleren delte et bilde på Twitter og skrev at han startet året som æresborger.

«Starter 2020 som en æresborger av hele Hellas! Kornia Pola (mer eller mindre 'godt år'). Hanx», skrev han til bildet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!