Prins Daniel:

Ble hasteoperert mens Victoria var utenlands

Slik var prins Daniels sykdomsdrama.

GODT GIFT: Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel fikk en røff start på forlovelsen da sistnevnte ble akutt syk våren 2009. Nå snakker han ut om sykdommen i et nytt intervju på svensk TV. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel fikk en røff start på forlovelsen da sistnevnte ble akutt syk våren 2009. Nå snakker han ut om sykdommen i et nytt intervju på svensk TV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai i 2017 snakket Sveriges kronprinsesse Victorias (42) ektemann prins Daniel (45) for første gang offentlig om den alvorlige nyresykdommen han i mange år slet med. I 2009 ble det nemlig kjent at han hadde litt med helsa i en lengre periode i forbindelse med en nyretransplantasjon åtte år tidligere.

Frem til maidagen i 2017 hadde prinsen aldri før snakket offentlig om den medfødte sykdommen, som skyldes en nyrefeil. Mange rojale fans ble sjokkert over at den unge prinsen hadde vært alvorlig syk.

Det var i forbindelse med verdens nyredag i 2017 at prins Daniel tok bladet fra munnen om den alvorlige tilstanden.

- Nytt liv

I et nytt TV-intervju på SVT snakker den 45 år gamle prinsen nå igjen om den tøffe sykdomstida og nyretransplantasjonen - som fikk en rekke konsekvenser for samlivet hans med Sveriges kommende dronning.

I intervjuet, som er gjengitt at det svenske ukebladet Svensk Damtidning, avslører prinsen at han ble akutt syk, og at den planlagte nyretransplantasjonen måtte framskyndes i all hast.

Den 27. mai 2009 gikk den svenske prinsen gjennom en seks timer lang nyretransplantasjon på universitetssykehuset Karolinska i Stockholm. Operasjonen hadde vært nøye planlagt i lang tid - men måtte framskyndes i all hast da prins Daniels sykdomstilstand akutt forverret seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer