Jennifer Grey:

Ble hele verdens «baby» med «Dirty Dancing» for 30 år siden, så la hun seg under kniven. Slik ser hun ut i dag

Jennifer Greys karriere stupte etter en mislykket neseoperasjon.

STOR FORANDRING: I år er det 30 år siden skuespiller Jennifer Grey danset seg inn i folkets hjerter i rollen som Frances «Baby» Housman i filmen «Dirty Dancing». Slik ser hun ut i dag. Foto: FayesVision/WENN.com
STOR FORANDRING: I år er det 30 år siden skuespiller Jennifer Grey danset seg inn i folkets hjerter i rollen som Frances «Baby» Housman i filmen «Dirty Dancing». Slik ser hun ut i dag. Foto: FayesVision/WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1987 lagde skuespillerne Jennifer Grey og Patrick Swayze filmhistorie med den romantiske dansefilmen «Dirty Dancing».

Kjærlighetshistorien om Frances «Baby» Houseman som under en ferie med familien forelsker seg i hotellets danseinstruktør, Johnny Castle, blir for mange ansett som ikonisk.

Ikke minst har frasen «Nobody puts baby in the corner» og parets dansefremførelse med det kjente løftet, brent seg fast i folks minner - selv 30 år etter at filmen kom ut.

Patrick Swayze var for øvrig den eneste av de to hovedrolleinnehaverne som fikk enorm suksess i bransjen etter den kritikerroste filmen.

Det hadde han helt frem til sin død i 2009, da han tapte kampen mot uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen,

FAN: Hver gang Mikkel (6) hører «Dirty Dancing»-låta begynner han å «synge» av full hals, til stor underholdning for tilskuere. Video: Anne Sigrun Endresen Vis mer

Jennifer Grey har også hatt roller i flere tv-serier og filmer, og man skal selvsagt ikke glemme at hun stakk av med seieren i dansekonkurransen «Dancing With The Stars» i 2010.

For de aller fleste er det imidlertid hovedsakelig «Dirty Dancing» man assosierer Jennifer Grey med.

Ugjenkjennelig

Lørdag dukket skuespilleren opp under demonstrasjon i Washington. Over 500 000 dukket opp for å demonstrere for kvinners rettigheter og mot USAs nye president Donald Trump.

@Mileycyrus and me #WomensMarchLA

A video posted by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on

Etter å ha holdt seg i skyggen de siste årene, var 56-åringen nesten ikke til å kjenne igjen da hun dukket opp i en t-skjorte med teksten: «Nobody puts pussy in the corner», som tilsynelatende er en referanse til Trumps mye omtalte uttalelse: «Grab them by the pussy».

Selv har hun delt en kort videosnutt på sin Instagram-konto der hun danser med artist Miley Cyrus - som også deltok under kvinnemarsjen.

Mislykket operasjon

Ifølge Grey selv var det i 1989 - altså to år etter «Dirty Dancing» - at karrieren begynte å gå nedover. Etter at hun la seg på operasjonsbordet for å fikse på sin karakteristiske nese, skal hun ha blitt ugjenkjennelig for fansen.

I 2012 fortalte hun overfor Mirror at hun plutselig kunne dra ut å spise hvor som helst uten at noen enset at det var henne, og hun omtalte det plastiske inngrepet for «neseoperasjonen fra helvete».

30 ÅR SIDEN: Jennifer Grey og Patrick Swayze spilte nyforelsket kjærestepar i dansefilmen «Dirty Dancing» fra 1987. Foto: NTB scanpix
30 ÅR SIDEN: Jennifer Grey og Patrick Swayze spilte nyforelsket kjærestepar i dansefilmen «Dirty Dancing» fra 1987. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg gikk inn i operasjonsrommet som en kjendis og kom ut som en anonym. Jeg vil alltid være hun kjente skuespillerinnen som ingen kjenner igjen. På grunn av en neseoperasjon, sa hun.

Ti år etter operasjonen, spilte hun i serien «It's Like, You Know...», der hun spilte en rolle inspirert av seg selv - nemlig en skuespiller ingen kjente igjen grunnet en mislykket neseoperasjon, skriver Express.

- Jeg bestemte meg for å gjøre narr av det. Å la min egen fiasko bli min virkelighet, fortalte hun.

Var forlovet med Johnny Depp

Selv om Greys filmkarriere har vært så som så i en årrekke, har kjærlighetslivet hennes vært preget av høy stjernefaktor.

Hun har nemlig vært forlovet med Hollywood-stjerna Johnny Depp, og vært i et forhold med skuespiller Matthew Broderick.

Grey og sistnevnte var involvert i en dramatisk bilulykke i 1987, der passasjerene i den andre bilen - en mor og en datter - mistet livet.

- Det ene minuttet kjørte vi og hørte vi på musikk, og det neste minuttet... Det var helt annerledes, har hun fortalt til Express.

I 2001 slo hun seg ordentlig til ro med «Agents of S.H.I.E.L.D»-stjerna Clark Gregg (54). Få måneder etter bryllupet fikk de dattera Stella (15) sammen.

I dag spiller 56-åringen i komiserien «Red Oaks», og ifølge Hollywood Reporter takket hun tidligere i år pent nei til å være en del av ABCs planlagte gjenskaping av «Dirty Dancing».

LYKKE PÅ HJEMMEBANE: I 2001 giftet 80-tallsstjernen seg med skuespiller Clark Gregg. De har en datter sammen. Foto: Byron Purvis/AdMedia 
LYKKE PÅ HJEMMEBANE: I 2001 giftet 80-tallsstjernen seg med skuespiller Clark Gregg. De har en datter sammen. Foto: Byron Purvis/AdMedia  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer