Helene Olafsen:

- Ble ikke spurt

Den nye «Skal vi danse»-programlederen røper hvorfor hun ikke returnerer som danser.

INGEN DANS: Agnete Saba skal danse med Jørgen Nilsen, som tidligere har vunnet Skal vi danse med Helene Olafsen. Sistnevnte har en helt annen rolle i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør
INGEN DANS: Agnete Saba skal danse med Jørgen Nilsen, som tidligere har vunnet Skal vi danse med Helene Olafsen. Sistnevnte har en helt annen rolle i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

27. august er det duket for nok en sesong av «Skal vi danse» på TV 2. Denne gangen får TV-seerne en unik «all stars»-versjon, som gjør at mange tidligere deltakere gjør comeback.

Denne uka avslørte TV 2 hvilke kjendiser vi får se. Helene Olafsen (32) er blant de som returnerer til programmet, men ikke som deltaker.

Olafsen vant «Skal vi danse» sammen med Jørgen Nilsen i 2017, og seinere ble de to et par.

Fikk ikke spørsmålet

Nå er 32-åringen klar for å ta over Katrine Moholts (48) jobb som programleder.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

- Det er veldig gøy. Jeg kjenner det allerede på murringen og stemningen, at det er så godt å være inne i denne lille verdenen her for en periode, sier Olafsen til Dagbladet og legger til:

- Selv om jeg ikke er så inne i det som når man er danser, så får jeg kjenne på det likevel.

- Du er tidligere vinner, hvorfor programleder og ikke tilbake til parketten?

- Ja, si det. Jeg fikk jo bare spørsmål om jeg hadde lyst til å være programleder, jeg fikk ikke spørsmål om å være danser, så da var det veldig enkelt å svare.

32-åringen legger til at hun håper hun kan være «Skal vi danse»-programleder i flere år framover.

RE-UNION: Da Cengiz Al tok andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017, var Egor Filipenko dommer. I år er de konkurrenter på parketten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Så føler jeg også at jeg maksa det veldig sist. Jeg orker ikke ny mann, nye barn og sånn, fleiper Olafsen overfor Dagbladet.

- Det ble full pakke sist, det kan liksom ikke bli bedre, smiler hun.

Dette sier TV 2

Dagbladet har gjort TV 2 oppmerksom på at Olafsen sier hun ikke fikk spørsmål om å delta som danser.

- Helene er en utrolig dyktig programleder som i tillegg elsker «Skal vi danse» - så hun var en perfekt kandidat til å lede programmet når tidligere programleder Katrine skulle innta parketten igjen denne høsten, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 til Dagbladet.

- En ære

Den tidligere «Skal vi danse»-vinneren gleder seg til å ta fatt på oppgaven som programleder.

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun eldet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Det er en kul overgang med at Katrine skal gå tilbake på parketten, synes jeg. Hun er helt rå som tør å gjøre det så mange år etterpå. Det er en ære å overta etter henne.

Samtidig legger ikke Olafsen skjul på at det er en vanskelig stafettpinne å ta tak i.

- Det merker Anders allerede selvfølgelig. Det er en litt annen work-flow. Katrine kan jo alt, hun har alt på stell. Så det blir nok en litt annen dynamikk kanskje, sier hun og legger til at det er store sko å fylle.

Selv om hun ikke har noen spesiell taktikk for hvordan hun skal klare å fylle Moholts sko, har Olafsen gjort seg opp noen tanker om rollen.

- Vår oppgave er å få de andre til å skinne, og gi publikum en god opplevelse, mest mulig show, sier hun og fortsetter:

- Vi skal ikke ta noe fra det showet som er der allerede.

SUPERDUELL: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Alexander Hetland sto for en av tidenes «Skal vi danse»-dueller i 2019. Da gikk Alexander seirende ut av duellen. Til høsten kan Jørgine få sin revansj. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

32-åringen sier også smilende at det kan hende hun og programleder-makkeren finner på noe sprell utover i sesongen.

- Skal du heie på Jørgen?

- Nei, jeg har sagt at så lenge jeg ikke trenger å forsvare han på noe tidspunkt så går det her helt fint. Jeg heier på alle!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer