Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sarah Jessica Parker:

Ble invitert på besøk etter Instagram-stikk mot den russiske ambassadøren

«Sex and the City»-stjerna valgte å komme med et politisk stikk i sosiale medier. 

FIKK INVITASJON: På Instagram kom Sarah Jessica Parker med et stikk mot den russiske ambassadøren i USA. Nå har departementet hans svart henne, og invitert til et møte mellom dem to. Foto: NTB scanpix 
FIKK INVITASJON: På Instagram kom Sarah Jessica Parker med et stikk mot den russiske ambassadøren i USA. Nå har departementet hans svart henne, og invitert til et møte mellom dem to. Foto: NTB scanpix  Vis mer

(Dagbladet): Sarah Jessica Parker (51) ble verdenskjent da hun først dukket opp som karakteren Carrie Bradshaw i den populære HBO-serien «Sex and the City». Serien gikk fra 1998 til 2004, og det ble siden laget to spillefilmer om de fire venninnenes trøblete kjærlighetsliv i New York.

Siden den gang har stjerna hatt flere andre oppdrag, og er for tida aktuell på HBO igjen - denne gangen med serien «Divorce». 51-åringen er ikke kjent for å være politisk, og holder seg hovedsakelig til skuespill og produksjon av sin egen motekolleksjon.

Denne uka kom hun imidlertid med et stikk til den russiske ambassadøren i USA på Instagram. Sergey Ivanovich Kislyak har siden 2008 vært russernes mann i Washington D.C, men har den siste tida fått mye oppmerksomhet for sine møter med amerikanske embedsmenn.

Det fikk Parker til å agere.

- Møtt alle andre enn meg?

CNN og ABC skriver at det hele bunner i den russiske ambassadørens møter med statsadvokat Jeff Sessions, samt andre avsløringer om at Kisyak har møtt flere av Trumps rådgivere den siste tida.

Sessions møtte ambassadøren i hemmelighet to ganger i 2016. Torsdag denne uka annonserte Sessions at han trekker seg fra alle etterforskninger som har med presidentens kampanje å gjøre. Dette har fått flere av Trumps nærmeste til å stå fram med at de også har møtt ambassadøren i hemmelighet.

Ambassadøren fikk ifølge The Guardian også sparket sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i midten av februar. De to hadde møttes, men Flynn hadde ikke gitt tilstrekkelig med informasjon om forholdet deres til visepresident Mike Pence. Dette sørget for at Flynn måtte gå av.

Hendelsen har fått stor mediedekning i USA, noe Parker åpenbart har fått med seg. I «Sex and the City» jobber karakteren hennes som spaltist, og stiller ofte eksistensielle spørsmål i sine tekster. Det var på denne måten hun kom med et stikk mot ambassadøren.

I had to. Don't know the provenance however whoever you are, thank you. X, sj

Et innlegg delt av SJP (@sarahjessicaparker)

«Jeg kunne ikke la være å undre... Hadde den russiske ambassadøren hatt møter med alle andre enn meg?» skrev hun på Instagram, sammen med et bilde av seg selv som Bradshaw foran datamaskinen.

Hun poengterer at hun ikke har laget bildet selv, men takker den ansvarlige opphavspersonen.

51-åringen fikk enorm respons på bildet, med over 130 000 likerklikk. Et svar fra den russiske ambassaden hadde hun nok trolig ikke ventet seg.

Twitter-kontoen til det russiske utenriksdepartementet svarte Maria Zakhavora, departementets pressetalsperson, at de sikkert kan ordne et møte mellom ambassadøren og Parker.

«Om Sarah Jessica Parker så desperat ønsker å møte den russiske ambassadøren i USA - da er alt mulig. Sergey Ivanovich hadde likt det», skriver hun.

Parker har ennå ikke svart på invitasjonen.

Omdiskutert

Etter at tv-serien «Sex and the City» viste sin siste episode i 2004, har fansen likevel fått gjensyn med favorittjentene sine i filmene «Sex and the City» fra 2008 og «Sex and the City 2» fra 2010.

Filmene tjente inn nesten seks milliarder kroner totalt, noe som førte til at det begynte å versere rykter om en tredje Carrie Bradshaw-film.

- Kanskje kommer vi til et punkt hvor vi finner tid til å fortelle en tredje, og muligens siste, historie. Men det blir ikke i nærmeste fremtid, sa Parker for noen år tilbake.

Hun har bekreftet at historien til en tredje film var klar i 2011, og i fjor åpnet en av de andre skuespillerne opp for å lage enda en film om den populære venninnegjengen.

- Dette er ikke noe vi snakker om, men jeg forestiller meg at de fleste ville være med på å lage en film til, sa Willie Garson, som spiller Stanford Blatch i serien, til magasinet Female First, og fortsatte:

- Det som er fantastisk er at serien og filmene uansett vil leve evig. De handler om kjærlighet og mennesker og bare det i seg selv gjør dem udødelige.

FORELSKET I OSLO: Sarah Jessica Parker skryter av kebaben og gravlaksen hun har spist i den norske hovedstaden, mens Gerard Butler føler seg litt hjemme her. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media