Stop Asian Hate:

Ble kalt «drittvirus»: - Maktesløse

Rasisme mot asiater har økt heftig siden pandemiens start. Boybandet BTS bryter nå tausheten etter å selv ha vært utsatt for hat.

ÅPNER OM RASISME: BTS forteller at de selv har følt rasisme på kroppen, og lover nå å kjempe mot. Foto: Emma McIntyre/AFP/NTB
ÅPNER OM RASISME: BTS forteller at de selv har følt rasisme på kroppen, og lover nå å kjempe mot. Foto: Emma McIntyre/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Allerede før coronaviruset ble erklært en pandemi ble det meldt om økt rasisme mot asiater.

Særlig i USA har det vært meldt om en kraftig økning av hatkriminalitet mot asiater, og flere har dødd som følge av angrep med rasistiske motiv.

Flere retter pekefingeren mot avgåtte president Donald Trump og mener han har bidratt til rasisme mot asiater på grunn av omtale av coronaviruset som «kung flu» og «kinaviruset».

De siste ukene har flere demonstrert under plakater som «Stop Asian Hate». Også flere kjendiser har tatt i bruk emneknaggen med samme ordlyd, som Ariana Grande, Rihanna, John Legend og Kim Kardashian.

Bakgrunnen er blant annet en masseskyting mot massasjestudioer i Atlanta hvor åtte personer ble drept. Seks av de drepte var asiatiske kvinner. Gjerningspersonen nekter for at massakren var rasistisk motivert, men dette etterforskes fortsatt av politiet.

«Dritt-virus»

En hendelse som fikk mye oppmerksomhet i februar var da det koreanske boybandet BTS ble omtalt i svært negative ordelag av en tysk radiovert på lufta. Bakgrunnen var en coverversjon av låta «Coldplay», som han var svært misfornøyd med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer