Liva Ingebrigtsen:

- Ble kastet ut i det

«Kompani Lauritzen»-profilen om TV-deltakelsen, rampelys-debuten og ekteskapet.

TV-STJERNE: Liva Ingebrigtsen ble først kjent som kona til Henrik Ingebrigtsen - nå er hun aktuell som en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Foto: Helene Kjærgaard/TV 2
TV-STJERNE: Liva Ingebrigtsen ble først kjent som kona til Henrik Ingebrigtsen - nå er hun aktuell som en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Foto: Helene Kjærgaard/TV 2 Vis mer
Publisert

Denne våren har ivrige TV-seere fulgt Liva Ingebrigtsen (26) mens hun har fått testet seg på Dag Otto Lauritzens (66) knallharde militære opplæring.

«Kompani Lauritzen»-deltakelsen markerer Ingebrigtsens realitydebut, noe hun selv har opplevd som både veldig gøy og litt rart.

- Det har vært rart å se det på nytt nå som det har gått på TV. Jeg har jo opplevd det, men det er litt rart å leve seg inn i det på nytt på en måte, sier 26-åringen til Dagbladet.

«Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

- Litt stas og litt flaut

På hjemmebane er Liva tobarnsmor, og sammen med ektemannen Henrik Ingebrigtsen (32) har de døtrene Olivia (6) og Charlotte (4).

- Jeg har sett litt av programmet med jentene og litt med Henrik. Hun minste mister interessen etter fem minutter. Hun synes det er gøy å se introen og sier sånn «der er mamma», også er det ferdig.

TV-AKTUELL: Liva Ingebrigtsen er for tida å se i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
TV-AKTUELL: Liva Ingebrigtsen er for tida å se i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Men hun eldste synes det er morsomt å se på, og litt flaut. Hun synes jeg griner litt mye, så det er litt stas og litt flaut samtidig, ler Liva.

I forkant av innspillingen kunne hun fortelle at hun hadde fått en streng beskjed av ektemannen Henrik Ingebrigtsen (32):

- Ikke kom hjem hvis du ikke prøver. Du kan godt ryke ut, men da skal du ha prøvd jævlig hardt.

KOMPANIASPIRANTER: Deltakerne følger nøye med når befalet taler. F.v. Tete Lidbom, Iben Akerlie, Carina Dahl, Grunde Myhrer, Liva Ingebrigtsen, Sval Rosenløw, Agnete Husebye, Turab Awan og Didrik Solli-Tangen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIASPIRANTER: Deltakerne følger nøye med når befalet taler. F.v. Tete Lidbom, Iben Akerlie, Carina Dahl, Grunde Myhrer, Liva Ingebrigtsen, Sval Rosenløw, Agnete Husebye, Turab Awan og Didrik Solli-Tangen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I etterkant virker han å være fornøyd med konas innsats.

- Han synes jeg gjør en ganske bra jobb. Han er ikke overrasket, men han synes jeg gjør det bra. Jeg er ikke den beste hele tida, men jeg var ikke den dårligste heller.

KJENDISTUNGT: Ingebrigtsen-kjærestene Elisabeth Asserson og Liva Ingebrigtsen var sendt til Bergen for å motta pris hvis Team Ingebrigtsen skulle vinne pris. Video: Rød Løper Vis mer

Kvalitetstid med pappa

Mens Liva var på Setnesmoen leir i Åndalsnes, holdt Henrik fortet med barna hjemme i Sandnes, noe hun tror både far og barn hadde godt av.

- Jeg tror ikke jentene merket så mye til at jeg var borte. De er så vant med at Henrik er borte, så jeg tror de hadde godt av å få den tida med pappa.

Henrik er friidrettsutøver på toppnivå, noe som fører til mye reising og tid vekk fra familien.

- Både jentene og Henrik syntes det var kjekt, men jeg tror det var litt stress for ham. Han vil ikke innrømme det, men jeg har hørt det fra andre folk. For barna så er det jo mamma som er der mest, så selv om pappa er hjemme etter å ha vært borte lenge, så er det fortsatt mamma de går til. Det blir jo en vanesak, så jeg tror det var fint for ham å være midtpunktet litt.

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

- I etterkant har jeg merket at hun eldste har blitt mer pappajente, men det er ikke nødvendigvis på grunn av det - jeg var også veldig pappajente, forteller Liva.

- Ble kastet ut i det

De fleste ble først kjent med «Kompani Lauritzen»-profilen da hun i 2016 dukket opp i NRK-serien «Team Ingebrigtsen». Programmet, som fulgte løpebrødrene Henrik, Filip (29) og Jakob (22), samt deres familie, ble raskt en suksess.

LØPEFAMILIE: Nordmenn ble kjent med familien Ingebrigtsen gjennom realityserien deres på NRK. Her fra 2019. Foto: NRK
LØPEFAMILIE: Nordmenn ble kjent med familien Ingebrigtsen gjennom realityserien deres på NRK. Her fra 2019. Foto: NRK Vis mer

Men for Livas del var hun ikke helt forberedt på det som fulgte.

- Det ble liksom en ting jeg ble kastet ut i. Vi rakk egentlig aldri å diskutere om jeg hadde lyst til å være en folk visste hvem var. Den serien gikk jo og jeg fikk aldri noe spørsmål om jeg ville være med, de bare møtte opp en dag og begynte å filme.

På det tidspunktet var hun bare 18 år gammel, og hadde ikke rukket å tenke over hva det å tre inn i offentligheten ville bety.

INFLUENSER: Liva Ingebrigtsen jobber nå med sosiale medier på fulltid. Her fra ELLE-festen i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
INFLUENSER: Liva Ingebrigtsen jobber nå med sosiale medier på fulltid. Her fra ELLE-festen i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer

- Jeg har tenkt på det av og til i etterkant, hva jeg egentlig hadde valgt om vi tok en runde rundt det. Jeg ble «kona til Henrik», men jeg har alltid vært en person som ikke vil bli definert gjennom noen andre. Det er veldig viktig for meg at folk vet hvem jeg er. Jeg synes egentlig ingen skal behøve å være «kona til» eller «mannen til».

SENKVELD: Henrik Ingebrigtsen mente lillebror Jakob hadde fått for lite bank i barndommen. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2. Video med tillatelse fra TV 2. Vis mer

Dette falt hun for

Liva og Henrik giftet seg i 2018, etter å ha vært et par i fire år.

- Vi møttes i Stavanger for ni år siden. Jeg var ute med noen venninner og han skulle møte noen kompiser. Noen av venninnene mine kommenterte hvem han var da han gikk forbi, også hørte han det, så ble det bare en samtale rundt det, forklarer hun.

EKTEFELLER: Liva og Henrik Ingebrigtsen giftet seg i 2018. Foto: Anders Martinsen
EKTEFELLER: Liva og Henrik Ingebrigtsen giftet seg i 2018. Foto: Anders Martinsen Vis mer

- Vi var jo ute så jeg var plutselig veldig frampå og la til meg selv på snapchaten hans, så begynte vi å snakke etterpå. Jeg utfordret han i bowling, så da ble det bowling og middag.

Etter å så vidt ha møttes to ganger, reiste Henrik til USA og ble borte i en måned. Da han kom hjem hadde han med seg en overraskelse.

- Han hadde kjøpt favorittplatene mine på vinyl til meg, og den ene sa han var skikkelig vanskelig å finne, så det hadde han lagt litt innsats i. I tillegg hadde han meg fire kilo Reese's pieces, som var favorittsjokoladen min. Så han prøvde litt ja, og så ble det bare oss.

NI ÅR: Til høsten har Liva og Henrik vært et par i ni år. Foto: Espen Solli
NI ÅR: Til høsten har Liva og Henrik vært et par i ni år. Foto: Espen Solli Vis mer

- Hva var det du falt for?

- Jeg falt for interessene hans. Vi hadde veldig like interesser, og da snakker jeg ikke om idrett i det hele tatt, men musikk, TV og film. Det er den siden hos ham hvor vi alltid har klikket, i tillegg til at han var seg selv. Det har alltid vært viktig for meg. At han var så trygg på den han var gjorde at det ble veldig attraktivt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer