Natascha Kampusch:

Ble kidnappet som 10-åring. Slik gikk det med «jenta i kjelleren»

Den groteske historien om Natascha Kampusch sjokkerer fortsatt.

FORSVINNINGSSAK: Forrige måned var det 20 år siden Natascha Kampusch ble kidnappet på vei til skolen, bare 10 år gammel. De grufulle detaljene om hva som skjedde bak lukkede dører, har sjokkert en hel verden. Foto: NTB Scanpix
FORSVINNINGSSAK: Forrige måned var det 20 år siden Natascha Kampusch ble kidnappet på vei til skolen, bare 10 år gammel. De grufulle detaljene om hva som skjedde bak lukkede dører, har sjokkert en hel verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2. mars 1998 tok den da ti år gamle Natascha Kampusch farvel med sin mor og forlot familiens hjem i Wien for å gå til skolen.

Hun kom aldri fram. Forsvinningen ble utgangspunkt for en av de største politijaktene i Østerrikes historie, og skulle få verdensomspennende mediedekning i åra som fulgte. ​

Et vitne skulle seinere fortelle at hun så Kampusch bli dratt inn i en hvit varebil. Flere hundre slike kjøretøy ble kontrollert den påfølgende tida.

Politiet var innforstått med at for hver time og hver dag som gikk, ville sjansene for å finne tiåringen i live svinne hen. Til tross for at det ble innledet en omfattende etterforskning, sto politiet uten spor.

Natascha Kampusch var og ble borte.

Ignorerte kvinnen

Dagene, månedene og åra gikk. Medieinteressen rundt saken falt i takt med tida, og selv uten svar på det enorme mysteriet måtte livet gå videre også for publikum.

En helt ordinær augustdag i 2006 skjedde det imidlertid noe som skulle sende sjokkbølger gjennom Østerrike - og resten av verden.

En forvirret ung kvinne kom løpende gjennom Wien-forstaden Strasshof. På sin vei forsøkte hun å få forbipasserende til å kontakte politiet. Ifølge The Guardian ignorerte flere hennes desperate bønn om hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer