Selma Blair:

Ble lettet da hun fikk den uhelbredelige diagnosen

Selma Blair snakker ut om sykdommen.

SYK: Skuespiller Selma Blair ble i høst diagnostisert med MS, en autoimmun sykdom som angriper nervecellene i kroppen. Nå snakker hun åpent ut om hvordan det var å få servert den tunge beskjeden. Foto: NTB Scanpix
SYK: Skuespiller Selma Blair ble i høst diagnostisert med MS, en autoimmun sykdom som angriper nervecellene i kroppen. Nå snakker hun åpent ut om hvordan det var å få servert den tunge beskjeden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selma Blair (46) er en av de mest anerkjente skuespillerne som Hollywood har klart å produsere. Ikke bare har hun spilt i filmer som «Lovlig Blond» og «Et farlig spill», men hun har hatt hovedroller i serier som «Anger Management» og «Kath & Kim».

Blair er dessuten også godt kjent for sitt privatliv, som stadig preger overskriftene i amerikansk tabloidpresse. Mange husker blant annet kanskje forholdet hennes til Ahmet Zappa (44), sønnen til rockelegenden Frank Zappa.

Nylig er det derimot helsen hennes som holder henne i rampelyset. I høst ble det kjent at stjerna har fått den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose, også kjent som MS.

SYK: Superstjerna Selma Blair lider av MS. Nå prater hun om diagnosen. Foto: NTB scanpix
SYK: Superstjerna Selma Blair lider av MS. Nå prater hun om diagnosen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gledestårer

Det Blair har fått er en autoimmun sykdom som gjør at immunsystemet angriper nervecellene i hjernen og ryggmargen. Ifølge MS-forbundet kan personer med MS oppleve symptomer som synsforstyrrelser, kraftsvekkelser i arm eller bein, balanseproblemer, nedsatt arbeidsevne og tretthet, samt endret hudfølelse.

Med andre ord har ikke den siste tiden vært enkel for Blair. På Oscar-etterfesten dukket hun blant annet opp på rød løper med stokk. Nå, i et nytt intervju, tar hun bladet fra munnen om hvordan det siste halvåret har vært for henne, og snakker åpent om hvordan hun fikk diagnosen.

På besøk hos «Good Morning America», gjengitt av CNN, fortalte Blair at hun begynte å gråte gledestårer da diagnosen ble oppdaget.

- Jeg gråt, men det var ikke fordi jeg hadde panikk. Jeg gråt fordi jeg visste at jeg måtte akseptere at jeg mistet kontroll over kroppen, og det var av en eller annen grunn en lettelse, forteller Blair.

Allerede da hennes sju år gamle sønn Arthur ble født, begynte hun å vise tegn til sykdommen. Hun prøvde derimot å framstå så normal som mulig, men det var ingen enkel jobb.

Se dette innlegget på Instagram

One year ago today. ❤️

Et innlegg delt av Selma Blair (@selmablair)

- Jeg selvmedisinerte meg selv da han ikke var med meg. Jeg drakk. Jeg hadde smerter. Jeg drakk ikke alltid, men det var ganger der jeg rett og slett ikke taklet det, sier hun i intervjuet.

Selv om det ikke var noen enkel sak å akseptere at hun hadde fått en uhelbredelig sykdom, var det vanskeligst å fortelle det til sønnen sin. Å si til et lite barn at hans mor med tiden «ville bli nærmest ugjenkjennelig».

- Han gråt og spurte om det ville ta livet av meg. Da sa jeg: «Nei. Eller, vi vet aldri hva som kommer til å forårsake vår død, Arthur. Men dette betyr ikke at jeg skal dø», sa hun til sønnen.

Aksept

Natt til mandag ble det bevist at Blair har akseptert skjebnen sin, da hun dukket opp på rød løper med stokk. Det er tydelig at sykdommen preger hverdagen til stjerna, noe man også ser på bildene som er tatt av henne på den røde løperen.

Den svarte stokken hun hadde i hånda, fikk hun spesialdesignet for anledningen, ifølge People. På Instagram fortalte «Lovlig blond»-stjerna at hun har fått monogrammet sitt påmalt og at stokken er blitt dekorert med en ekte diamant.

SKINNER: Blair lot ikke sykdommen stoppe henne fra å kose seg på Oscar-fest natt til mandag. Med seg hadde hun en spesiallaget stokk, med nok av bling på. Foto: NTB Scanpix
SKINNER: Blair lot ikke sykdommen stoppe henne fra å kose seg på Oscar-fest natt til mandag. Med seg hadde hun en spesiallaget stokk, med nok av bling på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er kjærlighet. Tom Bachik dekorerer stokken min med monogrammet mitt og en ekte rosa diamant. Hvordan ble jeg så heldig? Jeg ønsket meg en spesiell stokk til Vanity Fair-middagen, skrev hun blant annet.

Videre takket skuespilleren flere personer for hjelpen i innlegget, og påpekte at det er lagt ned mye arbeid for å få den som hun ønsket.

- Jeg brast ut i tårer. Disse gavene får meg gjennom alt, skrev hun videre, og omtalte de tre personene som har hjulpet henne i prosessen som «engler».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer