George Michael død:

Ble «lurt» ut av skapet av politimann på et toalett. Så ble George Michael et homoikon

- Hjalp en hel generasjon. 

TURBULENT LIV: Den legendariske artisten George Michael var i en årrekke et yndet objekt i pressen. I 1993 var Michael i rettslig tvist med plateselskapet Sony. Her forlater han retten. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT LIV: Den legendariske artisten George Michael var i en årrekke et yndet objekt i pressen. I 1993 var Michael i rettslig tvist med plateselskapet Sony. Her forlater han retten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En hel verden er i sjokk etter at popstjerne og musiker George Michael er gått bort, 53 år gammel.

Tusenvis har tatt til sosiale medier for å hedre den legendariske artisten, og profilerte stemmer fra musikkverden sørger nå over tapet av mannen med gullrøsten.

At Michael, hvis fulle navn var Georgios Kyriacos Panayiotou, har betydd mye for mange når det kommer til musikken, er ingen hemmelighet. Likevel gjorde artisten seg bemerket og kjent for en rekke andre opp- og nedturer.

Sivilkledd politimann

I utgangspunktet ble George Michael kjent verden over da han sammen med skolekompisen Andrew Ridgeley dannet duoen Wham! i 1981. De ble særs populære, spesielt blant ungpikene, og herjet på hitlistene i mange år før de to skilte lag i 1986.

Som den blonde halvdelen i en av 80-tallets største popsensasjoner, var ikke Michael bare populær blant det motsatte kjønn, men også et yndet oppslagsobjekt for pressen.

Han skapte overskrifter verden over i 1998 da han sto fram som homofil etter å nærmest ha blitt presset ut av skapet.

Kort tid før popstjerna valgte å stå fram, skjedde nemlig det som skulle endre livet hans for alltid. På et herretoalett i Will Rogers-parken i Los Angeles, skal Michael ha tåflørtet med en sivilkledd politimann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer