Guro Sogn Bjerke:

Ble mamma: - Et privilegium

«Kompani Lauritzen»-løytnanten har fått sitt første barn.

MOR: Guro Sogn Bjerke har blitt mor til ei lita jente. Foto: Sofie Losen
MOR: Guro Sogn Bjerke har blitt mor til ei lita jente. Foto: Sofie Losen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i begynnelsen av mars at «Kompani Lauritzen»-profilen Guro Sogn Bjerke (33) kunne røpe at hun og ektemannen ventet sitt første barn.

Avsløringen delte hun på Instagram, med et bilde på skitur - med babymagen godt synlig

Dag Otto Lauritzen kan røpe endringer til neste sesong av «Kompani Lauritzen». Video: Luna Lea/Rød Løper. Reporter: Bjørn Ekker/Dagbladet Vis mer

«Therese Johaug, Charlotte Kalla og jeg venter barn første halvdel av 2023. Bare nevner det», skrev Bjerke.

Under finalefesten av «Kompani Lauritzen» dukket hun imidlertid opp uten babymagen, og kunne fortelle overfor Dagbladet at hun hadde blitt mor til ei lita jente.

- Det er et privilegium, sier hun om foreldrerollen.

- Hun ble født litt for tidlig, så vi var på sykehuset en liten stund. Det er ganske vanlig at man er på nyfødtintensiven slik at barnet får spise seg litt opp.

Til tross for en litt voldsom start på foreldrerollen, har 33-åringen utelukkende fine minner fra tida på sykehus.

- Jeg fødte på Elverum sykehus, også var vi på Tønsberg sykehus etterpå, og på begge plassene var de helt sinnssykt flinke. Man blir ivaretatt på en så god måte, og det var en veldig fin opplevelse.

- Man får muligheten til å bli godt kjent med barnet sitt, og da blir man ganske rolig. Man får god oppfølging så man kjenner på en trygghet.

Den roen hun fikk på sykehuset tok hun også med seg da de fikk reise hjem.

Artist Daniel Kvammen svarer Rød Løpers reporter etter spørsmål om romanseryktene mellom ham og justisminister Emilie Enger Mehl. Video: Nora Skavhaug/Dagbladet TV. Reporter: Jenny Emilie Aas/Dagbladet TV Vis mer

- Det eneste man kan gjøre er sitt beste og lytte til erfarne fjellfolk, som jeg pleier å si. Å snakke med folk som har gjort det før er gull verdt.

- Også er man jo skapt for dette og det er derfor man er her, så det er overraskende mye som går på automatikk og som faller naturlig.

TV-LØYTNANT: Guro er for de fleste best kjent som løytnanten i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
TV-LØYTNANT: Guro er for de fleste best kjent som løytnanten i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Nå går de fleste av døgnets timer til den lille jenta.

- Til sammenlikning med livet mitt før, så er jo ikke min tid lengre min tid. Det var en større overgang enn jeg var forberedt på, men jeg tror at uansett hvor mye man forbereder seg så kan man ikke se for seg hvordan det blir. Men det er absolutt endringer til det bedre, understreker den ferske moren.

Liva Ingebrigtsen og Turab Awan sier de har et godt forhold i dag etter en het diskusjon på «Kompani Lauritzen». Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker/Dagbladet Vis mer

- Vi har skapt en person som får lov til å ta del i dette fine livet, og det er større enn alt annet man kan oppleve.

At hun nå må «ofre» litt tid og søvn til datteren har hun heller ingen problemer med.

- Barnet trenger mat, kjærlighet, søvn og tørr bleie - og det viker jeg ikke fra et sekund. Det blir litt lite søvn, men det går fint. Når man tenker på hvor lite tid dette er i forhold til et helt liv så er det et ekstremt lite offer for noe så viktig. Men det er hardt arbeid. Man kan ikke slurve.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer