Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian West:

Ble mamma igjen

- Han er her og han er perfekt, skriver realitystjerna på Twitter.

FIREBARNSMOR: Realitystjerna Kim Kardashian og ektemannen Kanye West er blitt foreldre igjen. Foto: NTB Scanpix
FIREBARNSMOR: Realitystjerna Kim Kardashian og ektemannen Kanye West er blitt foreldre igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar kunne realitystjerna Kim Kardashian West (38) dele den gledelige nyheten om at hun og ektemannen Kanye West (41) ventet sitt fjerde barn ved hjelp av surrogatmor. Det gjorde hun da hun gjestet Andy Cohens (50) talkshow, «Watch What Happens Live».

Samtidig kunne 38-åringen fortelle at de ventet en liten gutt.

Nå har sønnen kommet til verden, og paret har med det blitt firebarnsforeldre. Det bekrefter Kardashian selv i et innlegg på Twitter.

- Han er her og han er perfekt, skriver 38-åringen, og følger opp med en ny Tweet, der hun skriver at sønnen ligner på yngstedattera Chicago (1).

- Han er Chicagos tvilling. Jeg er sikker på at han vil forandre seg, men akkurat nå ser han akkurat ut som henne.

Fra før av har stjerneparet Saint (3), North (5) og Chicago.

KIM KARDASHIAN: Kim Kardashian røpte denne uken mulig navn på det kommende barnet, og navnet overrasker! Vis mer

Sjokknyhet

En talsperson for stjerneparet kunne torsdag kveld bekrefte overfor CNN at fødselen til surrogatmoren var i gang.

Kim Kardashians mor, Kris Jenner (63), fikk overlevert nyheten fra eldstedattera Kourtney Kardashian (40) da de to gjestet «The Ellen DeGeneres Show»:

OVERRASKELSE: Kris Jenner gjestet Ellen Degeneres. Det hun ikke visste var at talkshow-dronningen hadde planlagt to store overraskelser - med hjelp fra Kris sin datter Kourtney Kardashian. Vis mer

Forsnakket seg

At nyheten om familieutvidelsen ble kjent i mediene, var angivelig ikke noe Kim Kardashian hadde planlagt. Da hun bekreftet at paret ventet en liten gutt, forklarte hun til programlederen at årsaken til at nyheten var kommet ut, er at hun hadde forsnakket seg på en fest.

- Vel, nyheten er ute. Jeg ble full på julefesten vår, og jeg fortalte det til noen folk. Jeg kan ikke huske hvem jeg sa det til, for jeg blir aldri full, sa 38-åringen i programmet i januar.

View this post on Instagram

Merry Christmas 🎄

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Parets fjerde barn er kommet til verden bare et drøyt etter at paret ble trebarnsforeldre. I januar 2018 kom dattera Chicago til verden, og også denne gangen benyttet de en surrogatmor.

Omstridt metode

Parets valg om å benytte seg av surrogati ved de to siste svangerskapene, skal ha medisinske årsaker. Kardashian sliter nemlig med såkalt forliggende morkake, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en tilstand der morkaka helt eller delvis dekker den indre åpningen i livmora - altså den veien barnet skal ut.

Dette kan i verste fall kan føre til store fødselskomplikasjoner.

I dette, så vel som det forrige svangerskapet, benyttet de seg av gestasjonell surrogati. Det innebærer at et allerede eksisterende embryo - i dette tilfellet fra Kardashian og ektemannen - settes inn i surrogatmorens livmor. Embryo er altså en betegnelse på et foster i tidlig stadium av svangerskapet.

Surrogati er ikke uvanlig i USA, der metoden tillates i alle former. Her hjemme i Norge er surrogati derimot forbudt, noe som har sørget for en rekke etiske debatter opp gjennom åra.

Nært bånd

Ved forrige svangerskap skal stjerneparet ha vært svært fornøyd med prosessen, og knyttet nære bånd til kvinnen som bar fram datteren.

Den gang forsøkte de vordende trebarnsforeldrene etter beste evne å holde surrogatmormoren unna offentligheten, for å unngå unødvendig pressejag. Kvinnens identitet ble dermed aldri formelt kjent, selv om hun, uten å vise ansikt, tok del i en episode av «Keeping up with the Kardashians».

BLE FORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er blitt firebarnsforeldre. Her avbildet undet Met-gallaen natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix
BLE FORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er blitt firebarnsforeldre. Her avbildet undet Met-gallaen natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret skal ha ønsket å bruke samme surrogat til sønnen, men da kvinnen denne gangen ikke ble gravid ved hjelp av gestasjonell surrogati, skal paret ha vært nødt til å finne en annen surrogat.

Heller ikke denne kvinnens identitet er kjent for offentligheten.

- En daglig indre kamp

Selv om paret nå har benyttet seg av surrogati ved to av fire svangerskap, har realitystjerna tidligere vært åpen om utfordringene tilknyttet det faktum at hun ikke bar fram sitt eget barn.

PREMIERE: I den nye sesongen av «Keeping up with the Kardashians» får vi gleden av å se noe vi aldri har sett i den populære serien tidligere. Vis mer

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddelte 38-åringen overfor kjendisnettstedet Entertainment Tonight etter yngstedatteras fødsel, og fortsatte:

- Jeg stoler selvfølgelig på kvinnen som bærer fram barnet mitt, men det er følelsen av å vite at du har gjennomført to svangerskap, og så er du plutselig ikke til stede i ditt tredje. Det er utrolig rart og vanskelig - definitivt mye tøffere enn jeg trodde. En daglig indre kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!