«Grease»:

Ble med i «sekt» , døde av lunge­kollaps og havnet midt i mystisk forsvinningsgåte. Slik gikk det med «Grease»-stjernene

Kultklassikeren ble en favoritt blant mange. Hva skjedde med skuespillerne når glansdagene var over?

KLASSIKER: «Grease» var og er en favorittfilm blant mange, til tross for at den hadde premiere for nesten 40 år siden. Foto: Stella Pictures
KLASSIKER: «Grease» var og er en favorittfilm blant mange, til tross for at den hadde premiere for nesten 40 år siden. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kultklassikeren «Grease» fra 1978 huskes fortsatt godt av mange musikalglade fans der ute. Den bød på fengende låter, spennende handling og kjente skuespiller. Handlingen foregikk dessuten på 1960-tallet, et tiår mange holder kjært.

Kjekkasen John Travolta (63) og skjønnheten Olivia Newton-John (68) kapret hovedrollene Danny og Sandy, men filmen hadde aldri blitt den samme uten resten av gjengen.

En av de mest framtredende rollene i filmen er Sandys småfrekke venninne Betty Rizzo, som ble spilt av Stockard Channing (73).

I 2005 ble hun intervjuet i britiske Independent, der hun fortalte at rollen bare var en sommerjobb hun tok for å tjene litt penger.

De fleste ville beskrevet Rizzo som en småfrekk bølle, men Channing mener selv at karakteren hennes var full av motsetninger.

- På den tida, før pengene i billettluka målte suksess, var sånne type filmer sett ned på i industrien. Jeg måtte gjøre ting på tross av det, sa hun til avisa.

Fortsatte i bransjen

I intervjuet fortalte Channing at hun har vært gift fire ganger - den første gangen da hun bare var 19 år - men har ingen barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer