Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Salem Mitchell:

Ble mobbet for banan­fregner i sosiale medier

Nå er hun en topp-modell.

BLE MOBBET: Salem Mitchell ble fort populær i sosiale medier, men av helt feil grunn. Nå slår hun tilbake mot mobberne. Foto: NTB Scanpix. 
BLE MOBBET: Salem Mitchell ble fort populær i sosiale medier, men av helt feil grunn. Nå slår hun tilbake mot mobberne. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

(Dagbladet): I flere år ble Salem Mitchell (18) mobbet for fregnene sine. Nå slår 18-åringen tilbake mot de negative kommentarene.

how it all started... thanks if you've kept up with me since this ☺️💗

Et bilde publisert av SALEM (@salemmitchell)

Michell sier at hun raskt ble populær på sosiale medier, men av feil grunn.

- Jeg ble populær på sosiale medier, men mest på grunn av at folk gjorde narr av meg. Folk sa at jeg så ut som en banan eller en gepard og at jeg hadde en hudsykdom, sa hun i et intervju til The San Diego Voice.

Modellen, som bor i California, ble i lang tid mobbet for fregnene sine. Likevel er det disse som gjorde at hun i dag er en signert modell, og at hun landet den gjeve modellkontrakten.

- Jeg har mange fregner og jeg ser ikke på dem som noe problem, men tydeligvis har ikke folk sett det før, fortalte hun.

All mobbingen førte til at 18-åringen trakk seg unna sosiale medier, helt til hun bestemte seg for å bruke hatet til å sette fart på karrieren.

SUKSESSRIK: Den unge 18-åringen vil inspirere andre til å ignorere negative mennesker. Foto: NTB Scanpix. 
SUKSESSRIK: Den unge 18-åringen vil inspirere andre til å ignorere negative mennesker. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Mitchell begynte derfor å posere med gamle og overmodene bananer.

- Hvis folk skal le av meg, skal jeg le med dem. Det er jeg som skal bestemme over spøkene som handler om meg. Bananene liknet egentlig litt på meg, sa Mitchell.

Modellen som 2.februar i år ble signert med Ford Models har allerede blitt fotografert i blant annet Paper Magazine, Vogue og en Gucci-reklame.

TAR VERDEN MED STORM: Salem Mitchell har landet flere kule jobber som modell. Her på Teen Vogue Young Hollywood i 2016 Foto: NTB Scanpix
TAR VERDEN MED STORM: Salem Mitchell har landet flere kule jobber som modell. Her på Teen Vogue Young Hollywood i 2016 Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den unge jenta har et mål om å erobre moteverden og hun har også blitt avbildet i Beyoncés reklame for «Lemonade»-produkter på hennes hjemmeside.

Mitchell fortalte at hun alltid har hatt et ønske om å bli modell, men at hun en stund var sikker på at det aldri kom til å skje.

- Jeg husker jeg søkte opp modellbyråer og sendte bilder til ulike butikker. Jeg har alltid hatt lyst til å bli modell, men det var et punkt hvor jeg trodde at det var uoppnåelig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får være en del av et så godt modellbyrå, og for at motebransjen er mer inkluderende enn før.

Mitchell fortalte at mobbingen har lært henne mye om selvtillit.

- Man må lære å elske alt ved seg selv. Hvis det er deler av deg du ikke liker, kan du jobbe med å endre dem eller lære deg å leve med dem og akseptere deg selv for den du er, sa 18-åringen.

- En ny måte for å elske seg selv, er ved å ignorere hva andre sier.

Den unge modellen ønsker å inspirere andre til å ignorere negative mennesker.

- Jeg er glad for å ha en plattform på sosiale medier hvor jeg kan snakke om ting jeg syns bør endres i samfunnet. Jeg anser meg selv som en feminist og jeg jobber for at suksessrike kvinner ikke skal bli trykket ned.

BLE AVVIST: Asher Nash ble avvist av et talentbyrå fordi han har Downs syndrom. To uker senere sto han modell for barneklærgiganten OshKosh sin julekolleksjon. Video: CNN Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling