René Dif:

Ble mobbet som liten

- Jeg tenkte at de var dummere enn meg selv, sier Aqua-stjernen om oppveksten, som involverte både barnehjem og mobbing.

SNAKKER UT: René Dif, kjent fra Aqua, forteller om en barndom som involverte både mobbing og barnehjem. Her sammen med de to andre Aqua-medlemmene Lene Nystrøm og Søren Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SNAKKER UT: René Dif, kjent fra Aqua, forteller om en barndom som involverte både mobbing og barnehjem. Her sammen med de to andre Aqua-medlemmene Lene Nystrøm og Søren Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I popbandet Aqua var René Dif (53) kjent som den høytropende med det ekstremt gode humøret. Men som barn spilte han en helt annen rolle.

Før han begynte på skolen rakk han å bo på barnehjem i tre år, og da han først begynte på skolen ble han mobbet, skriver danske BT, som refererer til et intervju musikeren nylig gjorde i programmet «Under nålen» på danske Radio4.

- Han «mulatten»

Dif har 49 tatoveringer. Én av dem forteller historien om hvordan han ble til. På høyre overarm har han det danske og det algeriske flagget tatovert sammen med årstallet for da han ble født, 1967. Dif har nemlig en far fra Algerie og en mor som er dansk.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.12.2011 AQUA CLAUS I SKYTEDRAMA: Skuddveksling på dansk nattklubb. Vis mer

- Jo eldre jeg blir, jo mer tilhørighet får jeg til Algerie, forteller han i programmet.

Men som ung var det nettopp dette som gjorde at han ble mobbet.

- Jeg var han «mulatten». Den gang undertrykka jeg det (sin opprinnelse, journ. anm.), men jo eldre jeg blir, jo mer tenker jeg bare at jeg er som jeg er.

Bodde på barnehjem

Som liten var den nå 53 år gamle Aqua-stjernen alt for ofte «den nye gutten i klassen». Han gikk nemlig på syv forskjellige skoler i oppveksten.

I NORGE: Dette bildet er hentet fra 2009, da Aqua opptrådte på VG-lista i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB .
I NORGE: Dette bildet er hentet fra 2009, da Aqua opptrådte på VG-lista i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB . Vis mer

- Jeg hadde så mye krutt i baken at jeg nesten rakk å gå på alle skoler i Frederiksberg. Og én i Bispebjerg, sier han.

Ifølge ham selv, var han så vanskelig å håndtere at selv ikke foreldrene hans klarte det. Derfor bodde han tre år på et barnehjem i Næstved før han begynte på skolen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.10.2013 INTIM-KRANGEL: Sondre Lerche og Lene Nystrøm endte i en skikkelig krangel om hvem som er mest intim med sitt publikum under «The Voice». Du kan se hvem som utløste krangelen i kveldens sending. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg var litt overlatt til meg selv. Men jeg kom hjem i helgene hvis jeg oppførte meg bra. Det var mange helger jeg ikke var hjemme, forteller Dif, som til tross for barnehjem og mobbing ikke vil karakterisere oppveksten sin som «tøff».

- De var dummere enn meg

På skolen prøvde han etter beste evne å ignorere mobberne.

- Jeg tenkte at de var dummere enn meg selv. Hver gang de plaget meg tenkte jeg at de måtte ha det dårlig med seg selv. Så jeg tok det ikke så ille opp.

Nå, mange år senere, har han slått seg til ro med fortida. Og som voksen har han vært i Algerie mange ganger, spesielt siden han har familie som bor der.

- Men jeg kan ikke kommunisere skikkelig med dem, for de snakker kun arabisk og fransk. Men nå tør jeg i hvert fall å si hvor jeg kommer fra, fastslår René Dif i intervjuet med Radio4.

I 2019 fortalte Aqua-musikeren at hans nye treningsregime har ført til at han har rast ned i vekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer