TV-profilen Jannecke Weeden (46) viste ikke SAS nåde da hun skulle reise hjem etter en ferietur i den franske byen Nice.

Ærlig om ferie - fikk kjeft
«Dere fortsetter å imponere. Takk for at man sjekker inn kvelden i forveien, betaler for seter, sjekker inn på flyplassen i dét det åpner. Står i kø for å levere bagasje. SÅ får man beskjed om at to av barna står på føkkings standby-billett og vi vet ikke om to må stå igjen i Nice!», skriver Weeden på Instagram-story, lørdag.
«Makan til hundre prosent møkkastart på å «ta imot passasjerer» igjen».
Må ta et valg
Til Dagbladet forklarer Weeden hva som har skjedd. 46-åringen reiste med hennes to sønner og en kamerat av eldstemann, og på flyplassen før hjemreise får gjengen beskjed om at de ikke får gå om bord ettersom flyet er fullbooket.

Reiser alene: - Overveldende
Hun prøver å vise personen i skranken at de har sjekket inn, samt viser boardingkort. Omsider får de tilbud om at to av dem får bli med om bord, mens to blir igjen.
Se svaret fra SAS nederst i saken.
– Så sa hun: «Ok, du kan velge: enten så blir alle fire her, men da betaler vi bare hotellrom for to av dere. Eller så drar to av dere hjem, og to av dere blir her».
Gråt i sikkerhetskontrollen
Til slutt faller valget på å la hennes 18 år gamle sønn og kameraten bli igjen i Nice en ekstra dag, og Weeden og hennes yngste sønn er nå hjemme i Norge.

- Kjempefrustrerende
– Det flyet som skulle gå samtidig som i dag, i morgen, er også kansellert. Så jeg sitter her, driturolig, for at de to guttene ikke kommer på flyet i morgen heller, når det er sånn de behandler kunder.
Hun undrer seg også over at man må betale for voksenbillett dersom man er over elleve år, og stiller spørsmål ved at en familie blir splittet opp.
– Jeg hadde skjønt det dersom det var meg og en annen voksen, eller et annet par. Men det aller verste er at i det barna dine har fylt elleve år, så betaler du for en voksenbillett på SAS. Så hva skulle de gjort hvis de to som sto igjen der nede var tolv år gamle?
Med en klump i magen fikk Weeden og sønnen som skulle reise beskjed om at de måtte forte seg for å rekke flyet.

Flyet kansellert: Kjørte 320 mil
– Jeg måtte jo bare løpe, jeg hylgrein gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg drar fra to som aldri har vært på ferie alene før, i et annet land, med mennesker som nesten ikke snakker engelsk, og må bare stole på at de blir kjørt til et hotell.
Har flyskrekk
TV-profilen kan også fortelle at hun ikke har hørt noe fra SAS, verken i forkant eller i etterkant.
– Jeg har ikke ord for behandlingen av mennesker, og jeg er nok ekstra sint fordi jeg lider av flyskrekk og må ha alle sikkerhetstinga. Det var derfor jeg i utgangspunktet booket SAS på ferie i år, fordi jeg skulle reise for første gang alene uten en annen voksen.

Flytter inn i minibuss
Weeden sier det skal mye til før hun velger å reise med SAS igjen, og ser heller til konkurrentene ved neste reise.
– Å booke med SAS er som å booke et femstjernershotell og ende opp på et hostell.
– Tar alltid hensyn til familier
Pressesjef i SAS, Alexandra Lindgren Kaoukji, forteller Dagbladet at hun ikke kan uttale seg om individuelle saker, men sier det er dypt beklagelig om passasjerer blir utsatt for en feil.
Kaoukji forklarer samtidig at flyselskapet nylig har gått gjennom en streik, og at ting derfor er utenfor normalen.
– Det forsøker vi å arbeide med. Det er ekstremt beklagelig at denne streiken har gått utover våre passasjerer med tanke på feriereiser i sommer, og vi gjør nå vårt aller beste for å forsøke å løse det for våre passasjerer. Det som skjer i forbindelse med alle disse avlysningene, hører ikke til normalen.

- Det er så råttent
Hun opplyser at man vanligvis spør i gata om noen passasjerer er villige til å bli igjen, og blir med det tilbudt en sum penger i tillegg til hotellopphold.
Det hører heller ikke til normalen å splitte opp en familie som reiser sammen, ifølge Kaokji.
– Vi tar alltid hensyn til familier og forsøker å gjøre vårt beste for å løse problemet når det er et fly som er overbooket. Iblant er det slik at bookinger er gjort på flere bookingsnummer, og da kan man ikke se at en familie reiser sammen, det er et eksempel på noe som kan skje. Men generelt pleier vi ikke splitte opp familier.
Hun stusser samtidig over hvordan situasjonen mellom Weeden og SAS utspilte seg.
– Det høres ikke normalt ut. Jeg tror det har skjedd en misforståelse.