PAPPA FOR TREDJE GANG: Den 30.april kunne Kjetil André Aamodt glede seg over å bli pappa for tredje gang sammen med kona, Stine Østvold. Foto: NTB Scanpix.
PAPPA FOR TREDJE GANG: Den 30.april kunne Kjetil André Aamodt glede seg over å bli pappa for tredje gang sammen med kona, Stine Østvold. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Kjetil André Aamodt:

Ble pappa for tredje gang: - Vi fikk ei jente den 30. april

- Alt er bra med både mor og barn.

(Dagbladet): Sammen med kona Stine Østvold (41), kunne skilegenden Kjetil André Aamodt (45) glede seg over å bli pappa for tredje gang.

- Vi fikk ei jente den 30. april. Hun var på 3,5 kilo. Alt er bra med både mor og barn, sier Aamodt til VG.

Den tidligere alpinisten, som nå jobber som programleder i NRK-sporten, har fra før av datteren Erle (11) og sønnen Axel (7) sammen med kona.

TREBARNSFORELDRE: Kjetil Andre Aamodt sammen med kona, Stine Østvold på idrettsgallaen i Hamar i 2012. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
TREBARNSFORELDRE: Kjetil Andre Aamodt sammen med kona, Stine Østvold på idrettsgallaen i Hamar i 2012. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

Det var i desember i fjor at duoen kunne avsløre at de skulle bli trebarnsforeldre.

- Det blir fantastisk med en attpåklatt, fortalte 45-åringen til Her og Nå den gangen.

Hva den lille jenta skal hete, er paret fortsatt usikre på.

Vil ikke å være en pådriver for barna

For tiden er Kjetil André Aamodt aktuell med programmet «Aamodt og Kjus på bortebane», sammen med sin tidligere ski kollega og kompis, Lasse Kjus (46).

I programmet får vi se gutta konkurrere mot andre idrettstjerner i idretter de ikke er vant med.

Mens på hjemmebane er konkurranseinstinktet derimot noe mindre. Som idrettspappa har Aamodt få, om ingen, mål for barna sine.

I et tidligere intervju med Dagbladet avslørte Aamodt at han ikke ønsker å være en pådriver for at ungene hans skal begynne med toppidrett.

- Hvis de vil satse på idrett, så vær så god. Barna mine har det mye lettere enn meg. Jeg skal ikke presse dem til å begynne med toppidrett. Det viktigste nå er de sosiale opplevelsene de har på idrettsarenaen, sier han og fortsetter:

- At de har en «passion» ved siden av skolen. Dersom de etterhvert ønsker å ta den helt ut, kommer jeg tidlig til å fortelle dem om konsekvensene av det. Det er ikke noe å hige etter. Nedturer og skader må man belage seg på, og det kan fort ta livet av treningsgleden, sier Aamodt. som vet godt hva han prater om.

PÅ TYNN IS: Kjetil André Aamodt prøver skøyteisen utenfor hjemmet på Bygdøy. Video: Lars Eivind Bones / DBTV Vis mer