Elisha Cuthbert:

- Ble presset

Skuespilleren åpner opp om tida da hun stadig dukket opp i herremagasiner.

FOR UNG: Elisha Cuthbert uttrykker at hun og mange andre på begynnelsen av 2000-tallet var for unge for det bransjen krevde av dem. Foto: REX/NTB
FOR UNG: Elisha Cuthbert uttrykker at hun og mange andre på begynnelsen av 2000-tallet var for unge for det bransjen krevde av dem. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Elisha Cuthbert (39), kjent fra blant annet filmen «The Girl Next Door» og TV-serien «24», åpner nå opp om hvordan det var å være ung i filmbransjen på begynnelsen av 2000-tallet.

39-åringen har vært å se på en rekke forsider av herremagasiner, og hun kan også skilte med å ha hatt tittelen «TV-skjermens vakreste kvinne», kåret av herremagasinet Maxim.

I en episode av «Broad Ideas»-podkasten til Rachel Bilson (40), uttrykker hun nå at hun aldri ønsket å være en del av «det sirkuset».

- For unge

Cuthbert forteller at det på den tida var umulig å unngå fotograferinger til herremagasiner - som ofte var lettkledde og som hadde fokus på utseendet.

KJENDISMANAGER: David Eriksen jubler over at Iselin Guttormsen, som er i stallen hans, skal være med i høstens «Skal vi danse». Men hun var ikke den eneste som ble spurt. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Det var virkelig ikke noe alternativ den gangen. Det var det filmstudioene ville at du skulle gjøre, uttaler hun, ifølge Huffpost.

Hun forteller også at slike fotograferinger var høyst vanlige på den tida innenfor hennes bransje.

- Vi endte på en måte opp i et rom på den tida, hvor det virkelig skjedde. Jeg mener, Halle Berry gjorde det, for guds skyld … Jennifer Aniston gjorde det. Vi var antakeligvis for unge til å bli utsatt for det, og vi følte oss presset til å gjøre det.

Cuthbert innrømmer i podkasten at de populære magasinene hun var med i, som for eksempel FHM, naturligvis hadde millioner av lesere og at det ga en mulighet til å bli sett og promotert for det du holdt på med til enhver tid.

DOKUMENTAR: I 2021 ble skuespilleren Armie Hammer, kjent for sin rolle i «Call me by your name», blant annet anklaget for å være kannibal og for å ha drukket blodet til kvinner han har vært med. Nå slipper Discovery+ en dokumentar der to av kvinnene han har vært med snakker ut. Vis mer

- Latterlig

Samtidig setter hun spørsmålstegn til hvem som egentlig har myndigheten til å rangere hennes attraktivitet.

- Hva var den lista? Det var latterlig. Det er ikke som om jeg vant en OL-medalje. Det var bare en liste et tilfeldig magasin bestemte seg for å lage, uttaler hun, og sikter til «vakreste kvinne»-tittelen.

39-åringen anerkjenner at kulturen har forandret seg, men hun mener likevel at tittelen hun en gang fikk, fremdeles påvirker henne.

I podkasten nevner hun at når folk leser om henne, får de alltid med seg nettopp det. Hun mener også at den tittelen ikke sier noe om henne som person, ei heller om karrieren hennes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer