«Ronja Røverdatter»:

Ble stjerne som Ronja Røverdatter. Slik har det gått

Hanna Zetterberg Struwe har gått en helt annen vei.

VELKJENT: I 1984 fikk Skandinavia se unge Hanna Zetterberg Struwe som Ronja Røverdatter i filmatiseringen av Astrid Lindgrens roman. Som voksen har skuespilleren valgt å gå en helt annen vei enn antatt. Foto: NTB scanpix
VELKJENT: I 1984 fikk Skandinavia se unge Hanna Zetterberg Struwe som Ronja Røverdatter i filmatiseringen av Astrid Lindgrens roman. Som voksen har skuespilleren valgt å gå en helt annen vei enn antatt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange har et forhold til karakteren Ronja Røverdatter, som først ble brakt til liv av Astrid Lindgren i 1981. Tre år seinere ble den eventyrlige boka, som handler om dattera til en røverhøvding i middelalderen, filmatisert.

Opp gjennom åra har denne filmen vært å se på norsk tv utallige ganger, og mange har derfor et godt og nostalgisk forhold til den. 35 år er gått siden den originale utgivelsen i 1984, og skuespillerne, især hovedrolleinnehaveren, har alle gått videre med livene sine.

Svenske Hanna Zetterberg Struwe (46) var bare elleve år da hun fikk rollen, som hun fortsatt blir gjenkjent for rundt om i Skandinavia. Som voksen har hun tatt en helt annen vei enn karrieren som barnestjerne skulle tilsi.

- Lenge siden

Hele 600 jenter møtte opp på audition for å konkurrere om hvem som skulle spille den bustete og uflidde røverjenta i skogen. Det var til slutt den unge jenta fra Stockholm som fikk rollen. Allerede den gang så hun seg selv i karakteren.

- Jeg synes det er bedre å være sint og si det hva mener, har hun uttalt til «Gylne tider», som hun gjestet i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer