Ava og Leah Clements:

Ble supermodeller som sjuåringer: - Jeg synes ikke de er for unge

Omtales som «verdens vakreste tvillinger». Men barnepsykologiekspert er kritisk.

TAR VERDEN MED STORM: I løpet av knappe to år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten en million følgere i sosiale medier. Dagbladet har tatt en prat med dem og mora. Foto: Privat / Jaqi Clements
TAR VERDEN MED STORM: I løpet av knappe to år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten en million følgere i sosiale medier. Dagbladet har tatt en prat med dem og mora. Foto: Privat / Jaqi Clements Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er knappe to år siden de åtte år gamle tvillingene Ava Marie og Leah Rose Clements først vekket oppsikt på Internett. De amerikanske tvillingene har siden den gang fått svimlende 973 000 følgere på Instagram, og omtales av internasjonale medier som «verdens vakreste tvillinger».

Det skal imidlertid påpekes at Instagram-kontoen, som viser en hverdag som ikke likner mange andres på samme alder, er drevet av mora Jaqi Clements.

Det er også hun Dagbladet nå har vært i kontakt med.

For hvordan har det seg egentlig at så unge jenter blir supermodeller, i en bransje som er kjent for å være både nådeløs og beinhard?

Går glipp av skolen

Tvillingene, som er bosatt i Los Angeles med familien, begynte å ta modelloppdrag allerede som sjuåringer. Det hele startet som en artig jobb for en nabo på Instagram, men det hele eskalerte raskt i et vilt tempo.

De blir gjenkjent på gata, og landet nylig en reklamejobb for den amerikanske butikken Target.

Ava og Leah ble oppdaget i sosiale medier, og de siste åra har oppdragene kommet på løpende bånd. De jobber tilsynelatende fulle dager, og til Dagbladet kan de avsløre at det går utover andre viktige ting, som blant annet skolegang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer