Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Warren Beatty:

Ble syndebukk i historiens mest spektakulære Oscar-fiasko. Nå forteller han sin versjon

- Fikk ikke lov til å åpne konvolutten før jeg sto på scenen.

SKANDALE: Det var skuespiller Faye Dunaway, sammen med Warren Beattie, som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen. Oscar-statuen skulle egentlig gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): I februar oppsto det en hendelse mot slutten av Oscar-showet som i ettertid er blitt beskrevet som utdelingas største «skandale» og «flause».

Det var da den gjeveste statuetten av dem alle skulle deles ut, at Faye Dunaway (76), sammen med Warren Beatty (80), ropte opp «La La Land».

SNAKKER UT: Skuespiller Warren Beatty sto midt i uværet da det stormet som mest etter Oscar-skandalen tidligere i år. Nå forteller han hva som skjedde. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Skuespiller Warren Beatty sto midt i uværet da det stormet som mest etter Oscar-skandalen tidligere i år. Nå forteller han hva som skjedde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det viste seg imidlertid at det var «Moonlight» som var riktig vinner av Beste film, og at Beatty hadde fått feil konvolutt før han gikk på scenen.

Da 80-åringen gjestet talkshowet «Lorraine» denne uka, åpnet han opp om den mye omtalte fadesen.

- En eller annen stakkars fyr gjorde en feil. Da jeg innså at noe var galt, forsøkte jeg å ikke gjøre så mye ut av situasjonen, sier Beatty i programmet, ifølge Irish News.

- Fikk ikke lov

Revisjonsbyrået PWC, som har jobbet med Oscar-utdelinga i 83 år, tok senere på seg skylden for skandalen.

Brian Cullinan, en av de to i PWC som er ansvarlige for konvoluttene med vinnernes navn, fikk også deler av skylda, ettersom han publiserte et bilde på Twitter like før han ga feil konvolutt til prisutdeleren.

- De ga meg feil konvolutt, og jeg fikk ikke lov til å åpne konvolutten før jeg sto på scenen, sier Beatty.

På konvolutten sto det altså «Emma Stone, La La Land». Da 80-åringen ble gjort oppmerksom på at det sto et navn foran tittelen på Beste film, innså skuespilleren at noe ikke stemte.

- Jeg leser brevet, og tenkte at «dette var mystisk». At det kanskje var en trykkfeil. Min oppgave var da å gi brevet til Faye, slik at hun kunne lese opp vinneren. Og det gjorde hun.

UNNSKYLD: Her ber en ydmyk og Warren Beatty om unnskyldning for den gigantiske tabben, da «La la land» ble utropt som vinner av prisen for årets beste film istedenfor «Moonlight». Video: CNN Vis mer

- Komplett kaos

Feilen ble som kjent ikke rettet før etter at produsentene av «La La Land» allerede hade startet takketalen sin.

PWC publiserte senere en beklagelse på Twitter der de la seg flate overfor «La La Land», «Moonlight», Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-seerne. AP kunne i mars melde at de to PWC-revisorene som var ansvarlige for konvoluttene heller aldri får jobbe med den prestisjefylte prisutdelingen igjen.

I et intervju med Graham Norton tidligere denne måneden forklarte Beatty at konsekvensene og reaksjonene i ettertid var langt større enn han kunne forestilt seg.

- Du kan vel kalle det et komplett kaos, fortalte han, ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media