OFFENTLIG KRANGEL: Alec Baldwin og dattera Ireland har de siste åra fått et svært godt forhold. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Reuters / NTB scanpix
OFFENTLIG KRANGEL: Alec Baldwin og dattera Ireland har de siste åra fått et svært godt forhold. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Ireland Baldwin:

Ble totalt utskjelt av sin berømte far. Nå gjør hun narr av telefonskandalen: - Ville banket ham

21-åringen holdt ikke tilbake.

(Dagbladet): For ti år siden vekket skuespiller Alec Baldwin (59) oppmerksomhet da en talemelding lagt igjen til hans den gang 11 år gamle datter, Ireland (21), ble sluppet på nett.

En rasende Baldwin kalte blant annet dattera for «en frekk, tankeløs gris», en setning som la en langvarig demper på forholdet mellom far og datter.

I dag er forholdet tilsynelatende bedre enn på lenge, noe 21-åringen beviste da hun i helgen skulle hedre faren for tv-kanalen Spike TV.

- På et bedre sted

Foran fullsatt sal i Apollo Theatre i New York, spøkte hun om hendelsen som den gang skapte overskrifter verden over.

- Hei, navnet mitt er Ireland, og jeg er en Baldwin. Ja, jeg er medlem i den familien. The Baldwins. Jeg ser andre Badwins her. Kusiner, onkler... Jeg er her for å hedre denne gamle skinka jeg kaller faren min. Når vi snakker om griser... Noen av dere husker meg nok som den tankeløse lille grisen dere leste om. Det er et tiår siden, og faren min og jeg er på et bedre sted. Han ville aldri sagt noe slik nå. Fordi jeg er 187 cm høy, og ville banket ham, sa hun og fortsatte:

- Sannheten er, hele den perioden drepte ham nesten emosjonelt. Jeg så ikke faren min så lei seg igjen... helt til jeg viste ham min første tatovering. Ok, min andre tatovering. Jeg kunne ikke vise ham hvor jeg tok min første, sa hun spøkefullt, ifølge People.

SPØKEFULL: Søndag hedret Ireland Baldwin faren sin ved Apollo Theatre i New York. Foto: REX / NTB scanpix
SPØKEFULL: Søndag hedret Ireland Baldwin faren sin ved Apollo Theatre i New York. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer

Hun avsluttet imidlertid talen med en rørende kjærlighetserklæring til faren.

- Jeg vet at du har hørt dette gang på gang, men jeg er veldig stolt over at jeg er dattera di, og jeg er så glad for å være her i kveld. Jeg elsker og forguder deg, sa hun.

- Ikke en stor greie

Dette er ikke første gang modellen velger å spøke om krangelen hun hadde med faren sin i 2007. For to år siden delte hun et bilde av seg selv med sin berømte far mens de leste en barnebok som het «Hvis jeg var en gris».

«Hvis jeg var en gris... Ville jeg selvsagt vært frekk og tankeløs», skrev hun til bildet.

Hun har også innrømmet at hun selv aldri tok seg spesielt nær av ordene faren brølte over telefonen.

If I Were A Pig... I would be Rude and Thoughtless of course! 🐽

A post shared by Ireland Basinger-Baldwin (@irelandbasingerbaldwin) on

- Det eneste problemet med den talemeldingen, var at folk gjorde det så mye større enn det var. Han har sagt ting som det tidligere fordi han er frustrert. For meg var det ikke en stor greie, og jeg ringte han opp og sa: «Unnskyld, pappa, jeg hadde ikke telefonen på meg». Det var det, sa hun til Page Six i 2012.

- Såret dattera mi

Under et intervju med programmet «Good Morning America» i april sa «30 Rock»-stjerna at han selv derimot ikke har glemt hendelsen.

– Jeg får det slengt i ansiktet hver dag. Det finnes mennesker som dømmer meg eller angriper meg, og som bruker det som skjedde som en konstant spydspiss. Det er som en sårskorpe man aldri blir kvitt, fordi andre mennesker pirker på den hele tiden. Det såret dattera min permanent, sa Baldwin.

Den mye omtalte talemeldingen ble sluppet på kjendisnettstedet TMZ under perioden da Alec Baldwin og Irelands mor, Kim Basinger (63), gjennomgikk en bitter kamp om omsorgsretten for dattera.

De to stjernene var sammen i ni år, fra 1993 til 2002, og bruddet ble svært dramatisk.

I 2012 giftet Alec Baldwin seg med Hilaria Baldwin (33), og de har fått tre barn sammen, dattera Carmen (3) og sønnene Rafael (2) og Leonardo (9 mnd.).