Henry Thomas fra «E.T. - the Extra-Terrestrial»

Ble verdenskjent som elleveåring, men så ble det stille

Kunne blitt verdensstjerne, men valgte et helt annet liv.

BLE VERDENSKJENT: Henry Thomas og hans rød hettegenser ble et verdensomspennende fenomen etter at «E.T.» hadde premiere i 1982. Mange har kanskje undret på hvordan det gikk med den unge gutten, som bare var elleve år på det tidspunktet. Nå avslører han hvorfor han trakk seg tilbake. Foto: Bruce McBroom/Universal Entertainment/ZUMA Press, NTB scanpix
BLE VERDENSKJENT: Henry Thomas og hans rød hettegenser ble et verdensomspennende fenomen etter at «E.T.» hadde premiere i 1982. Mange har kanskje undret på hvordan det gikk med den unge gutten, som bare var elleve år på det tidspunktet. Nå avslører han hvorfor han trakk seg tilbake. Foto: Bruce McBroom/Universal Entertainment/ZUMA Press, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1982 fikk kinogjengere verden over bryne seg på noe helt spesielt. Den Steven Spielberg-regisserte filmen om romvesenet «E.T.» ble en umiddelbar suksess, og er som et ikon å regne nå - 36 år etter at den ble lansert for første gang.

Filmen sørget også for å løfte fram en rekke unge skuespillere. Mange fikk eksempelvis sitt første møte med Drew Barrymore (43), som i dag er en av verdens største stjerner. Filmens store hovedrolle - karakteren Elliot - var det derimot Henry Thomas (47) som spilte.

Han var elleve år da den superpopulære science fiction-filmen rullet ut over lerreter verden over, og ble brått en av verdens mest omtalte barn.

Det skulle derimot ikke vare lenge for stjerna. Jo da, han har hatt en rekke roller siden den gang og har tidvis hatt en fot i rampelyset og den andre godt parkert innenfor dørterskelen, men noe større kommersiell suksess fikk han aldri oppleve igjen.

Derfor gikk «E.T.»-stjerna under jorda før han i det hele tatt ble tenåring.

Ble verdensstjerne

Den amerikanske skuespilleren har rukket å bli 47 år, og har spilt i serier som «CSI», «Sons of Liberty» og «Law & Order: Special Victims Unit» de siste åra. Han har også hatt mindre roller i filmer som «Gangs of New York» og «Red Velvet», uten at det sørget for det store comebacket mange fans av klassikeren fra starten av 1980-tallet kanskje hadde ventet seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer